crobus 'zora vip'

Grabar-Kitarović kao i prije pet godina vozi se u autobusu koji ima jedan vrlo specifičan detalj

11.12.2019 u 23:52

Bionic
Reading

Autobus Kolinde Grabar Kitarović sudjelovao je u nesreći sa samo materijalnom štetom. Zanimljivo da kao i prije pet godina koristi usluge autobusa koji volan ima na desnoj strani

Autobus kojim Kolinda Grabar Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a, obilazi Hrvatsku u fokusu se našao nakon nesreće u Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji. Podsjetimo, vozač autobusa u kojemu se nalazila predsjednica zakačio je vozilo koje se nalazilo na cesti i nakon toga nastavio put Lobora gdje je predsjednica imala predizborni skup.

Prema riječima vozačice automobila, autobus niti nitko iz kolone nije se zaustavio nakon nesreće, a njoj je oštećena kompletna lijeva strana automobila u kojem je bilo i dijete.

Iz predsjedničina stožera su se ispričali za nesreću, a iz policije su objasnili da se štićena kolona nikad ne zaustavlja ako je riječ o manjoj prometnoj nesreći, već stane na prvoj mogućoj lokaciji kako bi se napravio očevid te da je tako bilo i u utorak.

  • +2
Autobus Kolinde Grabar-Kitarović 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Ono što je zanimljivo da se Grabar Kitarović vozi u autobusu koji ima volan na desnoj strani, kako primjerice imaju vozila u Engleskoj, iako je riječ o autobusu proizvedenom u Hrvatskoj. Naime, riječ je o AZ Crobusu (Zubak grupe) tipa 'Zora VIP' proizvedenom u Sesvetskom Kraljevcu.

Svjetsku premijeru ovaj autobus izrađen na Scaninom podvozju imao je 2011. godine, a zanimljivo da je istim tipom autobusa Grabar Kitarović bila i na turneji po Hrvatskoj 2014. godine u kampanji nakon koje je postala predsjednica.

  • +7
Autobus Grabar-Kitarović iz 2014. Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL