zastupnik suverenista

Milanović Litre: Vladajući ulaze u nebitne sukobe oko Tesle kako bi senzibilizirali uvođenje eura kod desnih birača

24.07.2021 u 22:44

Bionic
Reading

Dok se vodi nebitna javna debata o Nikoli Tesli, njegovom porijeklu, obitelji, vjerskim uvjerenjima, znanstvenim ostvarenjima i krvnim zrncima Vlada Republike Hrvatske gura nas u sve veću ekonomsku i gospodarsku ovisnost o Europskoj uniji, upozorio je putem društvenih mreža saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre.

Upozorava da je najava motiva Nikole Tesle na kovanicama eura još jedna u nizu podmuklih predstava vladajućih putem koje se namjerno ulazi u sukobe sa Srbijom kako bi pokušali senzibilizirati uvođenje eura kod većinskog konzervativnog bazena birača.

'Vlada republike Hrvatske je svjesna da nema veliku podršku građana za ulazak u europodručje, pa pribjegava niskim strastima i prepucavanju s nebitnim komentatorima iz Srbije koji nemaju, niti bi trebali imati, apsolutno nikakvog utjecaja na događanja u Hrvatskoj', kazao je Milanović Litre.

Mišljenja je da se ovim predstavama skreće se pozornost s glavne teme, a to je da se uvodi Hrvatska u europodručje bez ikakve javne rasprave i istraživanja javnog mnijenja putem referenduma, te da odbacivanje hrvatske kune kao službene valute Vlada RH smatra riješenim problemom.

Hrvatski suverenisti planiraju pokrenuti referendumu inicijative kojoj je cilj zaštiti hrvatsku naiconalnu valutu.

"Postoje određene ekonomske i gospodarske prednosti uvođenja Eura, ali ne treba srljati u nešto samo jer je to volja briselskih birokrata. Švedska, Danska, Poljska, Mađarska i Češka sve su gospodarski i ekonomski razvijenije od Hrvatske pa još uvijek nisu prihvatili euro kao službenu valutu. Uz navedene države Rumunjska također čeka s ulaskom u europodručje tj. odbacivanje rumunjskog leja. Mene zanima koji su to kriteriji po kojima je Hrvatska bolja od bilo koje od navedenih država? Kako je moguće da smo mi spremni za Euro, a oni nisu?", zaključio je Marko Milanović Litre poručivši kako je vrijeme da Vlada shvati da se treba nešto i pitati Hrvatice i Hrvate.