predsjednik u rijeci

Milanović: Hrvatska se satire pod teretom korupcije, to se više ne da gledati

02.03.2023 u 11:59

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se u četvrtak s gradonačelnikom Rijeke Markom Filipovićem. Održan je radni sastanak o aktualnim gradskim razvojnim projektima. Potom su uslijedile izjave za medije

'Predsjedniku smo predstavili sve razvojne projekte. Često ističem da je Rijeka najveće gradilište u Hrvatskoj. Od infrastrukturnih projekata, moram istaknuti suradnju sa svim vladama. Drago mi je da je tu lučka, željeznička i cestovna infrastruktura, a realizaciju očekujemo u iduće dvije godine', istaknuo je Filipović.

'Moj je običaj kada negdje dolazim da se javim ljudima koji su izabrani na javne dužnosti. To ideološki ne bi trebalo biti odijeljeno. Mnogo je ovih stvari poznato, neki su i projekti iz moga mandata, ali se ne želim uspoređivati ili bilo s kim nadmetati', poručio je Milanović, prenosi HRT.

Rekao je i da je poslanje javnih dužnosnika i političara u velikoj mjeri u namjeri da se izbore za svaki euro, a svaki neiskorišteni euro je bačen euro i ustvari izgubljena šansa za Hrvatsku.

Milanović u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic // Pixsell

'Nemam nikakvih savjeta osim da to stalno ponavljam. Građani gledaju što radimo i kako upravljamo javnim novcem, tu su najosjetljiviji', dodaje. Ističe i da korupcija buja u Hrvatskoj, dodajući da se 'Hrvatska satire pod teretom korupcije'. 'To se više ne da gledati. Lošiji smo nego prije 10 ili 12 godina i tko može doprinijeti na lokalnoj razini da se to promijeni ima moju podršku.'

Milanović će u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku biti na svečanoj proslavi 50. godišnjice studija dentalne medicine na riječkom Sveučilištu.

  • +4
Milanović u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL