ŽELI I STRUČNJAKA ZA SAVJETNIKE

Milanović hitno traži još volontera za PR službu

08.05.2013 u 12:22

Bionic
Reading

Iako broj nezaposlenih u Hrvatskoj raste iz dana u dan, 'u pomoć' smanjenju brojke veće od 350 tisuća nezaposlenih uskočili su Banski dvori. Naime, prema oglasu objavljenom na zagrebačkoj burzi rada, ured premijera Milanovića traži pet tzv. Mrsićevih volontera za rad u Službi za koordinaciju rada savjetnika predsjednika Vlade i savjetnika u Uredu premijera te u Službi za odnose s javnošću

Prema oglasu Milanović traži dva stručna suradnika u Službi za koordinaciju rada savjetnika predsjednika Vlade i savjetnika u Uredu predsjednika Vlade,za što zainteresirani moraju imati završen diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij društvenog ili tehničkog smjera, znanje engleskog jezika te poznavanje rada na računalu.

Volontere, odnosno osobe za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa traže se i u Službi za odnose s javnošću. Točnije, Vladi su ustrebale dvije osobe u Odjelu za on-line komunikaciju, te jedna u Odjelu za analitiku. Potrebni uvjeti za zapošljavanje jednaki su kao i oni za posao u Službi za koordinaciju rada savjetnika predsjednika Vlade i savjetnika u Uredu predsjednika Vlade.

S obzirom da se radi o tzv. Mrsićevim volonterima, koji će za svoj rad dobiti naknadu od 1.600 kuna, natječaj propisuje i da se na burzi rada moraju voditi kao nezaposlena osoba duže od trideset dana, te, bez obzira na razdoblje ukupno evidentiranog staža u mirovinskome osiguranju, ne mogu imati više od jedne godine staža u zvanju za koje su se obrazovali.

Oni koji su ispunili formalne uvjete, morat će proći i testiranje, a konačnu odluku, kako piše u oglasu, donijet će predsjednik Ureda predsjednika Vlade Tomislav Saucha, i to 'vodeći računa o interesima, profesionalnim ciljevima i motivaciji kandidata, trajanju nezaposlenosti i rezultatima testiranja.

Ukoliko želite volontirati u Banskim dvorima, prijave možete poslati do 15. svibnja, a ostale detalje oglasa možete pročitati OVDJE.