DAN ŽENA NA MARKOVU TRGU

Milanović čestitao, ministri dijelili ruže

08.03.2012 u 14:28

Bionic
Reading

Osim prosvjeda Ženske mreže Hrvatske, koja je popisom zahtjeva podsjetila izvršnu vlast na probleme žena, duh Dana žena osjetio se i na Markovu trgu, pa je i premijer Zoran Milanović otvorio sjednicu Vlade čestitkom pripadnicama ljepšeg i nježnijeg spola

‘I dalje je jednostavnije biti muškarac nego žena, ali na nama je da sve to pomaknemo unaprijed i Hrvatsku ubrojimo među zemlje u kojima su žene ravnopravne s muškarcima. Skandinavske zemlje su pravac kojim u tom smislu trebamo ići’, rekao je premijer Zoran Milanović

Upozorio je da 'žene još nisu ravnopravne ni u pravu na rad ni u zastupljenosti u određenim profesijama, a u društvu još uvijek nemaju dovoljno logističke podrške'.

Neki su od njegovih kolega već na sjednicu Vlade dolazili s ružama, poput ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića, koji je dijelio cvijeće ženama koje je sreo na Markovu trgu na putu do Banskih dvora.

Čestitku je ženama u povodu njihova dana, među ostalim, uputio ministar financija Slavko Linić, a ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak bio je galantan i prema medijskim djelatnicama kojima je, uz čestitke, darovao ruže. Džentlmen prema novinarkama bio je i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, koji je posjetio i novinarsku sobu te novinarkama čestitao Dan žena.