KRENULO ORANJE

Milan Bandić u Iloku počeo kampanju

14.11.2009 u 12:15

Bionic
Reading

Nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić izjavio je danas u Iloku da će uložiti sve svoje znanje, energiju i iskustvo kako bi Hrvatska postala zemlja solidarnosti, socijalne pravde, rada i ponosa

Na prvom skupu svoje kampanje za predsjedničke izbore Bandić je, nakon obilaska crkve sv. Ivana Kapistrana, u obraćanju građanima kod hotela 'Dunav' kazao da hrvatskom čovjeku treba vratiti dostojanstvo i optimizam te kako želi da Hrvatska bude zemlja jednakih šansi za sve.

'Jedino tako možemo stvoriti novu i bolju Hrvatsku za sve njezine građane te je izgraditi po mjeri onih koji su ugradili život u njezine temelje', poručio je Bandić dodavši da je Hrvatska na svojim istočnim područjima doživjela kalvariju, ali i da su ovdje izgrađeni njezini temelji.

Na novinarski upit je li očekivao veću podršku iz vrha SDP-a, jer se na skupu u Iloku od stranačkih čelnika pojavio samo saborski zastupnik Ivica Pančić, Bandić je u izjavi novinarima rekao da će o stranci koju je stvarao više progovoriti nakon prvog izbornog kruga, Dodao je da svim predsjedničkim kandidatima, pa i kandidatu SDP-a Ivi Josipoviću želi puno uspjeha, ali sebi malo više.

'Hrvatskoj treba predsjednik svih građana koji se diže iznad stranačkih rovova', dodao je Bandić.

Na novinarski upit o dijelu predizborne kampanje koju će provesti u BiH, Bandić je kazao da će obići nekoliko gradova u BiH, jer, kazao je, budući hrvatski predsjednik ne može voditi politiku prema Hrvatima iz Predsjedničkih dvora.

'Ljudi u BiH koji zastupaju hrvatski narod imaju najveću odgovornost, ali to ne znači da se ne može na puno načina pomoći da Hrvati opstanu na tim područjima, jer BiH je i hrvatska zemlja', rekao je Bandić.

Zamoljen da komentira je li uvjeren u svoju pobjedu, Bandić je odgovorio kako se pri donošenju odluke o kandidaturi za predsjednika RH vodio idejom da ide pobijediti a ne samo sudjelovati.

Na primjedbu novinara da je isto tako bio uvjeren i na izborima na predsjednika SDP-a, Bandić je kazao kako nikada nije izgubio izbore među građanima, a da predsjednika države ili gradonačelnika Zagreba ne biraju samo članovi stranke.

Predsjednički kandidat Milan Bandić danas će, uz ostalo, u Lovasu obići mjesto tamošnje masovne grobnice i odati počast žrtvama iz Domovinskog rata, a u Vukovaru će posjetiti Spomen-dom Ovčara i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata.

Bandić će tijekom dana boraviti i u Osječko-baranjskoj županiji, gdje će u Dalju posjetiti Spomen- obilježje policajcima pripadnicima Zbora narodne garde i civilne zaštite ubijenih u velikosrpskoj agresiji na tom mjestu 1991. godine, a u Aljmašu Svetište Gospe od Utočišta.