copy paste

Mikulić: Izvješće o radu gradonačelnika Bandića primit ćemo na znanje

26.03.2018 u 11:26

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u ponedjeljak je uoči nastavka skupštinske sjednice najavio da zastupnici HDZ-a neće biti "za" ili "protiv" Izvješća o radu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koje je na dnevnom redu sjednice, nego će ga primiti na znanje.

Mikulić je na pitanje novinara, stoji li i dalje kod stava koje je rekao na konferenciji za novinare, da je Izvješće o radu gradonačelnika Bandića, "copy-paste", odgovorio da uvijek stoji pri onome što je izjavio, a novina je da neće biti "za" ili "protiv" Izvješća, nego će ga primiti za znanje.

"Nije logično da sada neke stvari usvajamo, a radi se unazad dvije godine", rekao je Mikulić te dodao kako ovaj skupštinski saziv treba govoriti o dijelu vezanom uz taj saziv.

Na upit hoće li HDZ podržati prijedlog zaključka skupštinskog Odbora za izbor i imenovanja o razrješenju i imenovanju članova Kazališnog vijeća Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM), Mikulić je najavio da će ga podržati. A na pitanje kako komentira što je nestranački gradski zastupnik Marko Torjanac danas na konferenciji za novinare govorio da tom smjenom članova Kazališnog vijeća ZKM-a gradonačelnik Bandić i njegova stranka krše Zakon o kazalištima i Statut ZKM-a, Mikulić je odgovorio da se o tome je li prijedlog u skladu s propisima, treba pitati one koji su prijedlog dali.

  • +8
Nastavak 10. sjednice Gradske Skupštine grada Zagreba Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Rekao je da su stručne službe Skupštine grada provjerile dio koji se tiče Skupštine te dodao da svaku odluku koja se donosi na Skupštini šalje u Ministarstvo na provjeru i da dosad nisu imali iskustva da se odluke vraćaju i da nisu donesene u skladu sa pozitivnim propisima RH.