VJEČNI KANDIDAT

Mikšić: Vrijeme je za radikalne promjene!

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 03.11.2009 15:06
  • Objavljeno 03.11.2009 u 14:30
Boris Mikšić

Boris Mikšić

Izvor: tportal.hr / Autor: -

Nezavisni predsjednički kandidat Boris Mikšić smatra odluku Sabora o davanju suglasnosti Vladi za potpisivanje arbitražnog sporazuma Slovenije i Hrvatske poražavajućom za hrvatsku budućnost te ocjenjuje da taj sporazum omogućava otvaranje novih problema u rješavanju teritorijalnih pitanja sa zemljama u hrvatskom okružju

'Predsjednica hrvatske Vlade, s blagoslovom Sabora, trguje hrvatskim teritorijem. Da nam je netko 1991. rekao da će se za 18 godina HDZ odricati hrvatskog mora, podmorja, prirodnih bogatstava, činilo bi nam se to potpuno nemogućim', navodi Mikšić u današnjem priopćenju, u kojem naglašava da je očuvanje teritorijalnog integriteta prvi i osnovni cilj ove i bilo koje druge vlade.

'Podupiranjem sporazuma o arbitraži, i vladajuća stranka i oporba dale su do znanja hrvatskoj javnosti na koji način namjeravaju voditi Hrvatsku', nastavlja nezavisni predsjednički kandidat i ocjenjuje da je 'jedino Crkva tračak razuma u sveopćoj borbi za vlast'.

Mikšić smatra da je u Hrvatskoj 'došlo vrijeme za radikalne promjene'. 'Gospodarstvo je u kolapsu, naprečac se sazivaju sjednice Vlade i Sabora na kojima se donose odluke poražavajuće za hrvatsku budućnost. Nadam se da su hrvatski građani ovaj put spremi zaustaviti ovaj put prema dnu. Trebaju nam novi lideri koji se mogu čvrsto postaviti prema situaciji u zemlji i prema EU', ocjenjuje Mikšić i poručuje da će se, bude li izabran za hrvatskog predsjednika, snažno 'boriti za očuvanje hrvatskog teritorijalnog integriteta'.

'Niti jedna kap hrvatskog mora ne pripada našim susjedima i ovaj je sporazum otvaranje Pandorine kutije iz koje mogu izaći samo problemi u rješavanju teritorijalnih pitanja sa zemljama u hrvatskom okružju', upozorava Mikšić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!