hladna fronta

Meteoalarm objavljen za cijelu zemlju; kiša, tuča i snijeg

03.02.2020 u 21:09

Bionic
Reading

Očekuje nas dramatična, ali kratkotrajna promjena vremena. Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a, prognozira kako nas očekuje hladniji i vlažniji zrak do kraja utorka, zbog čega će doći do promjene vremena

'Oborina će biti raznolikih - većinom kiše, mjestimice i u obliku pljuskova praćenih munjama i gromovima, a većinom u gorju padat će i snijeg. Valja spomenuti kako je mjestimice moguća i tuča - relativno rijetka pojava u ovo doba godine, ali ne i neobična ako se zna da je temperatura zraka prošlih dana u mnogim krajevima bila rekordno visoka, primjerenija travnju nego kraju siječnja i početku veljače', ističe Vakula za HRT.

Mnogima će veće nevolje stvarati vjetar - umjeren i jak, gdjegod i na kopnu s olujnim udarima - u početku još jugozapadni i jugo, zatim sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu i često jaka i olujna bura. Stabilnije i mirnije vrijeme očekuje se od četvrtka, te možemo očekivati da će temperaturu ujutro biti ispod minusa.

DHMZ je za sutra izdao narančasto i žuto upozorenje meteoalarma. Na obali se očekuju olujni i orkanski udari vjetra, dok je na kopnu velika vjerojatnost za grmljavinska nevremena, kišu, snijeg i tuču.