TRUMP ZBLIŽIO EU

Merkel emotivno: Teško je, deprimirajuće, ali to nije kraj

11.06.2018 u 10:58

Bionic
Reading

Događaji na summitu G 7 zbližili su Europsku uniju, rekao je u ponedjeljak njemački ministar gospodarstva Peter Altmaier

Napustivši ranije summit u Kanadi, američki predsjednik Donald Trump rekao je da povlači potporu zajedničkoj deklaraciji skupine, čime je potopio krhki konsenzus o trgovinskom sporu između Washingtona i njegovih ključnih saveznika.

Razilaženje na summitu G7 'zbližilo je Europsku uniju. Važno je da pokažemo jedinstvo na svim razinam', rekao je Altmaier stigavši na sastanak ministara EU-a u Luksemburgu.

Činjenica da je američki predsjednik Donald Trump povukao podršku zajedničkom priopćenju čelnika skupine sedam najrazvijenijih zemalja svijeta G7 otrežnjuje i deprimira, kazala je u nedjelju navečer njemačka kancelarka Angela Merkel.

'Teško je, deprimirajuće ovaj put, ali to nije kraj' skupine G7, kazala je njemačka kancelarka u rijetkom intervjuu za javnu televiziju ARD.

  • +13
G7 summit u Kanadi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Ne želim da dalje zaoštravamo naš govor', dodala je Merkel, naglasivši da je izraz 'deprimirajuće' sam po sebi snažan kada je ona u pitanju, ironično se referirajući na svoje tradicionalno smirene javne nastupe.

Američki predsjednik napustio je skup ranije kako bi otputovao u Singapur gdje će se sastati sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom.