U OSIJEKU OTVOREN ZOO HOTEL

Menadžeru nudi plaću, tantijeme i udjel u dobiti

04.10.2013 u 10:25

Bionic
Reading

Svečanim ručkom s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem, osječki gradski čelnici danas će dodati ponešto goriva poslovanju treći put otvorenog ZOO hotela u vlasništvu Grada i komunalnog poduzeća Unikom, što ga je jučer i službeno otvorio novi zakupac, osječki poduzetnik Mladen Pejičić

Pejičić, poznatiji kao suvlasnik i direktor autokuće PSC Osijek, kao jedini ponuđač na natječaju zakupio je hotel na pet godina uz mjesečnu naknadu od 15.100 kuna. Na natječaj za 20 radnih mjesta javilo mu se 400-tinjak kandidata, od kojih su mnogi u sezoni radili na jadranskoj obali, a neki i u dijaspori. Zato je gradonačelnik Ivica Vrkić, otvarajući objekt, izrazio zadovoljstvo što tih 20 ljudi neće otići iz Osijeka, nego se u nj vraćaju, a posebno što se na taj način dosad mrtvim kapitalima udiše život, čime ga se vraća i samome gradu.

Hotel s čijih se balkona i terasa kao na dlanu vidi središte grada na desnoj obali Drave, ima četiri zvjezdice i raspolaže sa 19 soba, 35 ležajeva te restoranom sa 250 mjesta. Otkad je zbog neplaćanja zakupnine s prethodnim zakupcem raskinut ugovor i hotel zatvoren početkom 2010., održavanje objekta palo je na teret 85-postotnog vlasnika, osječkog Unikoma. Nakon što ga je uzalud pokušavao prodati i pet puta dati u zakup – prvo za 100.000 kuna mjesečno pa sve do realnih 15.100, novi je zakupac na otklanjanje uočenih nedostataka već potrošio približno 30.000 eura.

'Objekt je bio u puno lošijem stanju nego što se to na prvi pogled činilo. Tako su, primjerice, nape u kuhinji bile natopljene uljem i čini se nikad čišćene, sanitarni čvor je pogrešno spojen na toplu vodu, što znatno povećava troškove, morali smo promijeniti i dvoja ulazna vrata s mehanizmom za automatsko otvaranje... Nedostaci su uglavnom otklonjeni i za tjedan dana, koliko radimo, popunjenost je bez ikakvog marketinga dvotrećinska, što nas zadovoljava, no 200.000 kuna koliko otprilike mjesečno stoji hladni pogon, neće biti lako zaraditi', ističe Pejičić i napominje kako će u hotelu služiti isključivo domaću hranu iz Slavonije i Baranje te poslovati uglavnom s domaćim tvrtkama pa će primjerice Osječka pivovara biti ekskluzivni dobavljač pića.

Lokacija hotela jedinstvena je i u širim relacijama, jer je smješten uz rub Zoološkog vrta i od životinjskih nastambi odvojen samo staklenim zidom pa gosti restorana mogu izravno promatrati životinje. Mladen Pejičić još traži menadžera koji će voditi hotel, a osim plaće, ponudit će mu tantijeme i desetpostotno sudjelovanje u ostvarenoj dobiti.