NARKOBANDE

Meksiko: 44 mrtva u zatvorskoj tučnjavi

20.02.2012 u 11:40

Bionic
Reading

Najmanje 44 osobe ubijene su u tučnjavi suparničkih narkobandi u nedjelju u napučenom zatvoru na sjeveru Meksika, objavile su mjesne vlasti

U tučnjavi noževima, kamenjem i šakama smrtno su stradala najmanje 44 zatvorenika u kaznionici u Monterreyju, a među njima su članovi dvaju zloglasnih narkokartela.

Ne možemo isključiti mogućnost da su neki zatvorenici pobjegli. Iako tragična, ova je tučnjava možda i započela kao sredstvo ometanja pažnje, rekao je Jorge Domene, glasnogovornik vlade meksičke savezne države Nuevo Leona. Još uvijek brojimo zatvorenike i ako potvrdimo sadašnji broj mrtvih, neki će nedostajati, dodao je.

U organizaciju su možda upleteni i neki korumpirani zatvorski čuvari. Svi zatvorski dužnosnici i čuvari zadržani su na ispitivanju dok se stvar ne razjasni, dodao je Domene.

Zatvor u Monterreyju prenapučen je kao i mnogi drugi u Meksiku. U njemu je bilo 80 posto više zatvorenika nego što je predviđeno smještajnim kapacitetima.

Nedjeljno nasilje drugi je najtragičniji slučaj u latinoameričkim zatvorima u sedam dana. Prošli tjedan je u požaru u zatvoru u Hondurasu poginulo 350 ljudi.