JUTRO U SABORU

Matić lovcima iz Jasenovca: Obustavite lov, jer biste u žbunju umjesto vepra mogli naći predsjednicu

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 18.04.2018 10:53
  • Objavljeno 18.04.2018 u 10:09
Predrag Matić

Predrag Matić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor danas će raspravljati o konačnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom

Vlada ističe da bi se izmjenama koje predlaže uveli red i pravna sigurnost u sustav profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom. Po predloženim izmjenama, centre za profesionalnu rehabilitaciju osnivala bi isključivo Republika Hrvatska, a osnivačka prava i dužnosti u njezino ime obavljalo nadležno Ministarstvo za rad. Preuzimanjem osnivačkih prava nad centrima za profesionalnu rehabilitaciju ujednačio bi se njihov položaj.

No prije rasprave zastupnici su počeli s tzv. slobodnim govorima u ime klubova.

Ivan Lovrinović (Promijenimo Hrvatsku) pitao je predsjedajućeg Željka Reinera zašto je tek danas na dnevni red uvršteno izvješće glavnog državnog odvjetnika, na što mu je odgovoreno da se to ubuduće neće događati.

Branko Hrg (HSS) podsjetio je da su u Hrvatskoj premale plaće.

'Govorimo o demografiji, iseljavanju, a mladi ljudi se ne žene jer ne mogu ni sebe prehraniti.

  • +11
  • +8

Sjednica Sabora

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Ova Vlada ima idealnu priliku da napravi određene poteze. Ako Vlada ne pokrene programe kojima će se povećati plaće ljudima u Hrvatskoj, ako toga ne bude, neće biti socijalnog mira', kazao je Hrg.

Predrag Matić (SDP) govorio je jer je imao ružan san.

'U ovom tjednu obilježavamo proboj logoraša u Jasenovcu. Želio bih podijeliti jedan ružan san. Želio bih apelirati na lovce Jasenovca i Novske da obustave lov. Svaki šušanj ne mora značiti da je u pitanju lija, vepar ili srna, jer bi to mogla biti naša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja sada razmišlja o antifašizmu i svom nonu i nonici, a inače razmišlja o starom hrvatskom pozdravu 'za dom spremni' i NDH', kazao je Matić.

  • +26
  • +23

Predrag Matić

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Branimir Bunjac (Živi zid/SNAGA) kazao je kako je sramotno to da Sabor neće biti pokrovitelj Dana pobjede nad fašizmom 9. svibnja.

'Mi smo jedina zemlja u Europi koja se sama oslobodila okupacije, a ne obilježava ovaj dan. Sabor nastavlja sramotnu praksu podjele naroda', kazao je Bunjac.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!