NAKON SUSRETA S OREŠKOVIĆEM

Mate Rimac dolazi u Banske dvore, primaju ga Karamarko i Tolušić

19.04.2016 u 08:07

Bionic
Reading

U Banske dvore poslijepodne dolazi mladi poduzetnik, inovator te osnivač i direktor tvrtke Rimac automobili Mate Rimac, a razgovarat će s prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom, javlja HRT

Na sastanku će biti i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Prije otprilike mjesec dana premijer Tihomir Orešković posjetio je pogon Rimac automobila u Svetoj Nedelji i vidio najbrži svjetski električni automobil, a svu tu tehnologiju nazvao je čudom.

'Čast mi je bila upoznati se s vrhunskom tehnologijom. Nisam znao što očekivati, a gospodin Rimac me baš iznenadio. Putujući svijetom, imao sam priliku vidjeti svakakvu tehnologiju u svijetu - ovo je čudo, vrhunska tehnologija. Vidio sam i inovaciju i gospodarski duh, za koji se često govori da ga Hrvatska nema, a vidio sam ovdje 20 posto danas. Čestitam gospodinu Rimcu kao nekom tko ima viziju, tko ulaže trud i kroz ljubav za elektronikom i autima uspijeva ostvariti odličan posao', kazao je Orešković prilikom posjeta Rimčevoj tvornici prije mjesec dana.

Rimca je Orešković posjetio nakon što ga je na sastanak pozvao ministar gospodarstva Tomislav Panenić po objavi u medijima pisma koje je Rimac upozoravajući na probleme i birokraciju s kojima se susreću investitori poslao Oreškoviću prije dva mjeseca, ali odgovor nikako nije stizao. Premijer, kako je sam ustvrdio, pismo nije mogao naći, a nakon objave u medijima Rimca nazvao i nakon otvorene diskusije dogovorili su posjet Rimčevu pogonu u Svetoj Nedelji.