PJEVANJE I NE PJEVANJE U KAMPANJI

Mate Mišo Kovač i Thompson na suđenju Sanaderu

18.03.2013 u 09:02

Bionic
Reading

U nastavku suđenja Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalima u slučaju Fimi medija danas bi trebali svjedočiti Mate Mišo Kovač i Marko Perković Thompson. Naknadno je na današnje ročište Sanaderova obrana kao svjedokinju pozvala i Margaretu Mađerić, aktualnu kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Zagreba

Mišo Kovač i Marko Perković trebali bi govoriti o plaćanjima glazbenika u HDZ-ovoj kampanji 2007. godine, koja su prema tvrdnjama tužiteljstva i nekoliko ranijih svjedoka, obavljana iz crnog stranačkog fonda.

Nedavno je o tome na sudu govorila Nina Badrić. Pjevačica je posvjedočila da joj je cijeli honorar isplaćen preko računa, a ne 'na ruke', te da o angažmanu nije razgovarala s bivšim premijerom i šefom HDZ-a Sanaderom. Badrić je HDZ-u za deset nastupa ispostavila fakturu koja je plaćena preko računa. Za isplatu dva dodatna koncerta uputili su je šefu carine.

S gospodinom Barišićem sam u carini dogovorila način plaćanja. Dakle, isto sam ispostavila fakturu, koja postoji, i iznosi 5 tisuća eura. On mi je dao podatke da napravimo plaćanje, ispostavimo fakturu na Hrvatski dragovoljac', rekla je pjevačica.

Na prošlom su ročištu bivši ministri Božo Biškupić i Berislav Rončević posvjedočili da nikad nisu čuli za HDZ-ov crni fond.