vršnjačko nasilje

Masovna tučnjava maloljetnika u Vukovaru; dvojica završila u bolnici, a njih desetak privedeno

25.02.2021 u 15:26

Bionic
Reading

U srijedu oko 8.30 policija je zaprimila dojavu da je u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva u Vukovaru došlo do sukobljavanja više mlađih osoba

Policijski službenici su provodeći redovite preventivne djelatnosti na ovom području odmah reagirali na mjestu prijavljenog događaja te su odmah intervenirali čime su zaustavili daljnje remećenje javnog reda i mira. Policijska ophodnja je ekspeditivno privela u policijsku postaju više maloljetnika, a na mjestu događaja su uočili i uzeli jednu palicu (tzv teleskopska palica) kao i dva istrošena spremnika spreja, jer su pronađeni predmeti zbog promptne policijske intervencije odbačeni od prekršitelja ovog događaja. Odmah su dva maloljetnika odvezena u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar gdje im je ukazana liječnička pomoć te su im okvalificirane lakše tjelesne ozljede.

U vukovarskoj policijskoj postaji je do sada, uz obveznu nazočnost roditelja/skrbnika dovedenih maloljetnika, provedeno prekršajno kriminalističko istraživanje kada je za 12 maloljetnika utvrđena sumnja da su počinili prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira te će im policija u skladu s prekršajnim odredbama proslijediti optužni prijedlog.      

U skladu s pozitivno pravnim propisima, odnosno zbog utvrđenog nezakonitog ponašanja maloljetnika, policija će pravodobno izvijestiti nadležni Centar za socijalnu skrb.