EKSKLUZIVNA KOLEKCIJA

Mary Katrantzou za adidas Originals napokon u Hrvatskoj!

05.12.2014 u 11:04

Bionic
Reading

'Kraljica printa' i jedna od najinovativnijih dizajnerica današnjice, u suradnji s adidas Originalsom, dizajnirala je ekskluzivnu kolekciju odjeće i tenisica koja je jučer predstavljena u Maria store-u u Zagrebu.


Mary Katrantzou prepoznatljiva je po spajanju snažnih, često subverzivnih, grafika s arhitektonskim formama i najnovijom tehnologijom stvarajući tako modernu ženstvenu estetiku. Kreiravši kolekciju dizajnerica je crpila inspiraciju iz bogate adidasove povijesti. Mikro postaje makro u procesu u kojem Katrantzou modificira simbole i uvodi vlastiti vizualni jezik temeljen na motivima adidasovih tenisica za trčanje i njihovih potplata i vezica. Iako je odjeća inspirirana tenisicama, Katrantzou filtrira postojeću estetiku kroz svoju inspiraciju kako bi kreirala kolekciju koja naglasak stavlja na ženstvenu formu. Siluete su tehničke i naglašavaju aerodinamične linije tijela. Kreacije iz kolekcije izuzetno su funkcionalne s uvijek prisutnom paletom jarkih boja i iznimnim osjećajem za print i uzorke, karakterističnim za Katrantzounin dizajn. Inovativne jakne u kojima prevladavaju neobični printevi potvrđuju Katrantzouinu reputaciju impresivnog grafičkog inovatora.









adidas Originals by Mary Katrantzou dostupna je od prosinca ekskluzivno u najprestižnijim domaćim, multibrendovskim conceptstore-ovima Maria u Dubrovniku i Zagrebu.