'SAMO POJEDINCE'

Markić: Osobno nikad ne bih podržala Most

01.09.2016 u 12:08

Bionic
Reading

Željka Markić iz udruge U ime obitelji gostovala je na televiziji N1 gdje je govorila o preporukama za glasovanje koje je izdala stranka Projekt Domovina koja je političko krilo udruge, ali i o drugim aktualnim političkim temama poput zahtjeva za revidiranjem odluke Ustavnog suda o referendumu o promjeni izbornog zakona

Markić je kazala da bi u svjetlu novih dokaza koji pokazuju da u Hrvatskoj nema više od 3,5 milijuna birača Ustavni sud trebao promijeniti odluku i dopustiti referendum o promjeni izbornog zakona za koji je udruga U ime obitelji sakupila 380 tisuća potpisa što je više od potrebnih 10 posto. Kritizirala je Ministarstvo uprave koje je tada vodio SDP-ov Arsen Bauk. 'Neprihvatljivo je laganje od broju birača', poručila je Markić za N1. Govoreći o podršci stranke Projekt Domovina nekim kandidatima, pretežno Mostovim, na skorim izborima, Markić je kazala da ona nikoga nije podržala niti bi to učinila.

RTL Autor: RTL

'Osobno ja nikad ne bih pozvala da se glasa za Most jer se ne slažem s predsjednikom Mosta da vrijednosti nisu važne i da ćemo se oko njih lako dogovoriti. Smatram da su vrijednosti ono oko čega se okuplja narod i obitelj', poručila je Markić.

Smatra da je odlično predlagati pojedince. 'U ime obitelji podržava pojedince iz šest stranaka. Podržavamo pojedinačne osobe za koje smatramo da se neće nakloniti nevjerodostojnim obećanjima', objasnila je Markić objavljenu podršku pojedinim kandidatima. Komentirajući tvrdnju da ta potpora škodi, kazala je da škodi onima koji se ne slažu s U ime obitelji, a to je jedan velik dio medija. 'Ne surađujemo s Mostom ni na čemu. Nadamo se da ćemo se u budućnosti moći sa svima dogovoriti oko promjene izbornog sustava', poručila je Markić.