rijeka

Marin Škibola na izbore sa svojom nezavisnom listom u 8. izbornoj jedinici

10.06.2020 u 15:31

Bionic
Reading

Nezavisni saborski zastupnik Marin Škibola u srijedu je u Rijeci najavio izlazak na parlamentarne izbore sa svojom nezavisnom listom u 8. izbornoj jedinici, navevši da će birači moći glasati za ljude, a ne za političke stranke

'U fokusu ove nezavisne liste je borba protiv korupcije u pravosuđu. Ako dođemo u situaciju da možemo utjecati na procese, tražit ćemo smjenu svih ljudi koji vode pravosudne institucije, koji nisu djelovali do danas te je korupcija eskalirala', istaknuo je.

Kazao je da pri tome prvenstvenom misli na državno odvjetništvo. 'Postavit ćemo nezavisnog državnog odvjetnika koji će krenuti u ekstremni i radikalni obračun s kriminalom u Hrvatskoj. Dok se ne izabere hrabar državni odvjetnik spreman na sve, koji nije dio sustava unutar državnog odvjetništva, ova država nema šanse', rekao je.

Na pitanje kako će se osigurati izbor nezavisnog državnog odvjetnika, Škibola je naveo da ga bira saborska većina, a da bi njoj trebalo biti u interesu organizirati snažnu borbu protiv kriminala.

Istaknuo je da mu podršku daje riječka poduzetnica Slavica Šota, koju je predstavio kao 'najveću borkinju protiv korupcije u Hrvatskoj, koja je zbog toga patila i prijetilo joj se'. Slavica Šota je kazala da neće biti na listi Marina Škibole, jer ima svoj posao i zvanje i ne može biti političarka.

Škibola je izrazio spremnost pokretanja referenduma o uvođenju eura, jer smatra da Hrvatska još nije spremna za to te da bi to izazvalo ogroman ekonomski šok.

Članica liste liječnica Alma Demirović ocijenila je da je zdravstveni sustav pred kolapsom i da ga održavaju samo požrtvovni i vrijedni zdravstveni radnici te da su nužne reforme. Založila se za pravo na suodlučivanje roditelja o cijepljenju djece. Prednosti za liječnike su u njihovom rasterećenju a roditeljima i djeci se omogućuje informirani pristup, rekla je.

Ustvrdila je da se cjepiva na tržište stavljaju pod monopolom proizvođača, a ne prema stručnim smjernicama te da nema reguliranog nadzora cjepiva.