'NE ZNAM NIŠTA O TOME'

Marića novinari informirali da je prijavljen za sukob interesa

23.03.2017 u 11:50

Bionic
Reading

Uoči jutrošnje sjednice Vlade, ministra financija Zdravka Marića novinari su pitali za prijave koje su navodno stigle Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa u povodu njegova potencijalnog sukoba interesa u slučaju Agrokor, ali je rekao da o tome ne zna ništa

'Nisam upoznat, ne', kazao je Marić. Na obrazloženje novinara da su navodno stigle tri prijave protiv njega, ponovio je da o tome nema pojma.

'Ne znam ništa o tome, navodno, ništa', odgovorio je Marić.

Marić je, podsjetimo, prije dolaska u Ministarstvo financija u Agrokoru obavljao funkciju izvršnog direktora za strategiju i tržište kapitala.

Bivši ministar financija Slavko Linić, koji bi problem Agrokora riješio putem modela predstečajne nagodbe, gostujući u emisiji 'Elipsa' Mreže TV rekao je da razgovore s vjerovnicima, pogotovo s hrvatskim proizvodnim sektorom, obavlja potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

'U ovom trenutku smatram da ne bi bilo u redu da uopće u tom poslu sudjeluje gospodin Marić s obzirom na eventualni sukob interesa. Vlada ima ostale ministre i smatram da su kompetentni; posebno smatram da je kompetentna ministrica Dalić', rekao je Linić.

Ministra Marića novinari su danas pitali i je li istina da je za ovaj tjedan bila sazvana Skupština i Nadzorni odbor HEP-a te da se on na njoj nije htio pojaviti. 'Nije to istina. Rekao sam da ćemo do 1. 4. to riješiti i to je najvažnije', rekao je Marić.