'fajt' zbog kredita agrokoru

Marić priprijetio Dobroviću: Bezočno laže, tužit ću ga ako se ne ispriča!

12.07.2017 u 14:04

Bionic
Reading

Ministar financija Zdravko Marić odgovorio je na optužbe saborskog zastupnika Mosta Slavena Dobrovića, koji je jučer izjavio kako je Marić sugerirao na Nadzornom odboru HBOR-a ostalim članovima da prihvate odluku o dodjeli kredita od 48 milijuna eura Agrokoru

'Ostao sam vrlo neugodno iznenađen izjavama Slavena Dobrovića. S indignacijom odbacujem njegove tvrdnje koje je rekao i moram priznati da sam odlučio reći nekoliko riječi na tu temu. S obzirom na kompleksnost i težinu te da je tom izjavom meni nanio veliku štetu, mom ugledu i časti, mislim da stvari moramo nazvati svojim imenom, a to su - neistine te u nekim dijelovima bezočne laži', kazao je Marić, prenosi N1 televizija.

'Dobrović kaže da se sjeća te sjednice i da sam obrazlagao tu točku i detaljno odgovarao na pitanja. Ako se sjeća, a vjerujem da se sjeća, siguran sam da je zapazio da sam rekao kako se suzdržavam od rasprave i odlučivanja te predao stručnim službama banke da obrazlože točku i otvorio raspravu. Ni s čime nisam sudjelovao u raspravi i davao sugestije ili ne daj bože vršio pritisak na odluku', rekao je Marić.

Kaže kako su sve njegove tvrdnje lako provjerljive jer postoji i tonski zapis sjednice. 'Mogu samo pretpostaviti koji su bili razlozi za takvu izjavu Dobrovića jer se to lako može provjeriti. Uz ostale članove NO-a i Uprave, sastavljen je zapisnik sjednice, a za nju, kao i svaku drugu, postoji tonski zapis. To su činjenice koje pokazuju tko govori istinu, a tko bezočno laže', rekao je te najavio i tužbu ukoliko se Dobrović ne ispriča.

'Jasno kažem da od Dobrovića očekujem javnu ispriku, javni demanti, te da pojasni razloge za takvu izjavu. U protivnom ću ga morati tužiti zbog klevete', rekao je Marić.