'KRIZA UPRAVLJANJA'

Marić: Imenovanje v. d. glavnog ravnatelja HRT-a je prioritet

18.10.2016 u 12:24

Bionic
Reading

Predsjednik saborskog Odbora za informiranje i medije Goran Marić (HDZ) istaknuo je u utorak kako je imenovanje vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a saborski prioritet najavivši kako će se Sabor time baviti nakon što potvrdi novu hrvatsku Vladu

Marić je to rekao na sjednici Odbora, poslije upozorenja HNS-ova Gorana Beusa Richembergha da je HRT ostao bez prvog čovjeka nakon što je početkom listopada Siniši Kovačiću istekao produljeni mandat v. d. glavnog ravnatelja.

'Situacija na HRT-u je u svojevrsnom limbu, ozbiljna', rekao je HNS-ov zastupnik predlažući da se čim prije krene s utvrđivanjem prijedloga imenovanja v. d. glavnog ravnatelja HRT-a, odnosno 'ako je moguće već ovaj tjedan'.

'Nedvojbeno je da je na HRT-u kriza upravljanja i da je to posljedica loših zakonskih propisa, Zakona o HRT-u koji sigurno treba mijenjati', rekao je Marić novinarima nakon Odbora, koji je dao zeleno svjetlo Mostovim dopunama Zakona o HRT-u, po kojima bi HRT sam vodio postupke ovrhe zbog neplaćene tv pristojbe, za što građani sada odvjetničkim društvima i javnim bilježnicima godišnje isplate milijunske iznose.

Marić je suglasan s ocjenama da se u primjeni Zakona o HRT-u pokazalo niz nelogičnosti i neracionalnosti, te da stoga treba pristupiti njegovoj cjelovitoj izmjeni. 'Mislim da bi zbog svih okolnosti koje su nastale na HRT-u i posljedica koje iz njih mogu proizići, sljedeći tjedan trebali predložiti imenovanje vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a', rekao je Marić.