ODGOVOR KERUMOVE STRANKE

'Marasović nije pobjednik kotarskih izbora!'

20.04.2010 u 16:17

Bionic
Reading

Nakon trijumfalnog hvalisanja Dujomira Marasovića koji se proglasio pobjednikom kotarskih izbora u Splitu, nije trebalo dugo čekati odgovor iz HGS-a, stranke gradonačelnika Željka Keruma

Dopredsjednik stranke Jure Šundov je odlučno demantirao čelnika splitskog HDZ-a. 'Svatko tko se razumije u politiku zna da 12 posto biračkog tijela nije reprezentativan uzorak za takve prosudbe i ne mogu se povlačiti paralele između ovih i izbora za gradonačelnika. HGS je prvi put izašao na izbore, i to bez Kerumova imena, da vidimo koliko 'pizamo' i dobili smo samostalno 39 mandata. Pravo je pitanje kome smo ih uzeli, HDZ-u i SDP-u. Čestitam onima koji se smatraju pobjednicima', zaključio je Šundov.

I Luka Podrug iz HČSP-a, koalicijskog partnera HGS-a, smatra da je HDZ-ov trijumfalizam neutemeljen i da će oni zapravo biti gubitnici nakon postizbornog preslagivanja i koaliranja s brojnim nezavisnim vijećnicima.

Klement Bakota s nezavisne liste u Gradskom kotaru Visoka je rekao da su pravi pobjednici gradskih izbora nezavisne liste koje u koalicijama imaju 54 vijećnika. 'Danas HDZ ima 66 mandata ili 52 manje nego 2006. godine, a proglašavaju se pobjednicima. Istodobno, SDP i HNS prije su imali 61, a sada 55 mandata, što znači da su zadržali svoje pozicije', izjavio je Bakota.

Na presici je bio i jučer prozvani vlasnik pogrebnog poduzeća te HGS-ov kandidat u GK Lovret, Nedjeljko Tonkić. On je Dujomira Marasovića optužio da želi staljinistički upravljati strankom i određivati tko će s kime koalirati.

'Marasovića nisu izabrali građani Splita. On u svom kotaru Trstenik nije dobio apsolutnu većinu i mora koalirati da bi dobio vlast, a ravnatelj je KBC-a', dodao je Tonkić. Tonkić je još rekao da, iako je napustio HDZ, njegovim privatnim pogrebnim poduzećem neće niko upravljati, a od Grada očekuje da mu u obližnjoj zgradi koja se gradi osigura zamjenski poslovni prostor i garaže za cvjećarnicu i pogrebno poduzeće.

Jure Šundov je još dodao da Grad nikad nije bio protiv da se tim ljudima izađe u susret, ali radi dobrobiti građana nije htio platiti cijenu koja je bila tražena.