ministri o divljanju

Malenica: 'Od 102 navijača, njih 11 ima podatke u kaznenoj evidenciji'

17.08.2023 u 16:35

Bionic
Reading

Ministri Malenica i Grlić Radman, nakon sjednice Vlade, također su govorili o slučaju uhićenih hrvatskih navijača u Grčkoj.

Ministar Ivan Malenica istaknuo je kako za 11 uhićenih navijača "imaju podatke u kaznenoj evidenciji", ali nije htio otkriti o kakvim se djelima točno radi, prenosi HRT.

'Od ukupno njih 102, 11 ima podatke u kaznenoj evidenciji. Ne znam točno za koja djela, ali u kaznenoj evidenciji ima podatak o kaznenim djelima. Ne bih u ovom trenu o tome (za koja djela ima podatak) govorio, ali za ovih 47 (koji su ranije zatraženi) koje smo dostavili, dakle za njih nema podataka u kaznenoj evidenciji, njih smo dostavili na traženje hrvatskog veleposlanstva u Grčkoj', rekao je ministar.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman ustvrdio je kako Vlada RH vjeruje onim informacijama koje su došle od grčkih vlasti, a ne "onome što čitamo u raznim medijima".

'Mi vjerujemo u ono što je izvorno od grčkih vlasti, a ne ono što, recimo čitamo u raznim medijima, novinama i tako dalje. Puno se špekulira u svemu tome tako da treba biti jako oprezan i ne vjerovati svačemu. Naravno mi ovdje smo solidarni s roditeljima koji su nam važni i dijelimo zabrinutost i oni su nam partneri. Vlada čini sve one napore kako bi njihov život, njihove djece u Grčkoj učinili što sigurnijim', ponovio je ministar.