NEČOVJEČNO PONAŠANJE

Makedonska policija pendrecima po izbjeglicama

11.09.2015 u 09:15

Bionic
Reading

Makedonija razmatra izgradnju zida na granici s Grčkom, poput onog koji Mađarska gradi na granici sa Srbijom, da bi zaustavila priljev izbjeglica s juga. To je izjavio makedonski ministar vanjskih poslova Nikola Poposki.

Poposki je u razgovoru za mađarski tjednik "Figielo" rekao da će Makedonija vjerojatno posegnuti za nekom vrstom fizičke obrane, iako to nećebiti dugoročno rješenje, prenosi N1 pisanje agencije Reuters. On je naveo da će Makedonija postaviti ogradu ili rasporediti vojsku, ili će kombinirati ovo dvoje.

Tisuće ljudi, među njima i brojne obitelji s malom djecom, čekaju na granici između Grčke i Makedonije pod snažnim udarima kiše. Agresivna makedonska specijalna policija red utjeruje pendrecima.

Od jučeru mjestu Idomeni na sjeveru Grčke oko 7.000 izbjeglica čeka u blatu i na kiši na livadi blizu granice sa Makedonijom, a novi valovi izbjeglica stižu na granicu vozovima, autobusima i taksijima.

Izbjeglice pokušavaju u malim grupama na ulazu u Makedoniju ostati zajedno sa svojim obiteljima. Oni koji su odbili sjesti u blato dobili su pendrekom po leđima, bez obzira što u naručju drže malu djecu.