NASTAVAK INCIDENTA

Majka nasilnog snimatelja prijetila novinarki

29.05.2010 u 18:14

Bionic
Reading

Relativno bezazleni verbalni sukob između novinara Radija Dalmacije Rade Županovića i snimatelja HTV-a Željana Prkića na Županijskom sudu u Splitu, nakon objave presude Jakši Cvitanoviću Cviku, imao je svoj nastavak ispred zgrade kada je Prkić nogom u leđa udario Županovića

Novinar Radija Dalmacije je prijavio policiji fizički napad, a nakon pregleda u KBC-u Split zbog trzajne ozljede nosi i šancov ovratnik. U današnjoj Slobodnoj Dalmaciji novinarka Andrea Kuzmić je objavila informaciju da nedavni incident nije jedini takve vrste: Željan Prkić je već i prije prijetio svom kolegi u splitskom studiju HTV-a, o čemu je sastavljena službena zabilješka i policija je najavila podnošenje prijave ako se incident ponovi.

Objava tog teksta je, po svemu sudeći, ovoga puta razbijesnila Prkićevu majku, koja je uspjela doći do privatnog broja novinarke Andreje Kuzmić i odaslati joj prijetnje. Andrea Kuzmić je pokušala objasniti gospođi Prkić da može dati izjavu u tom smislu, ali da je ne može zvati na privatni telefonski broj i prijetiti joj.

'U svom višegodišnjem iskustvu u radu u Crnoj kronici svega sam se naslušala i nagledala, ali nikada nisu prijetili meni i mom djetetu na ovakav način i zapravo sam šokirana i konsternirana. Pisala sam i o dilerima i kriminalcima, pa mi nisu spominjali dijete. Svakoga dana u poslu nam inače stižu kojekave prijetnje, pa bi barem mi kao kolege trebali pomagati jedni drugima, a ne ovako dodatno degradirati profesiju', rekla nam je Andrea Kuzmić.  Ona je isto tako prijavila prijetnje policiji i dala službenu izjavu o tome.

'Stresni posao snimatelja, novinara i fotoreportera podrazumijeva gužvu, povremene iskrice, povišene tonove, verbalne sukobe i nervozu, ali fizički incident od četvrtka pred zgradom Županijskog suda u Splitu i nastavak začinjen prijetnjama je definitivno korak predaleko i nije dio dnevne prakse u tom poslu', izjavio je za tportal Rade Županović te dodao da žali što se nešto slično sada dogodilo i kolegici Kuzmić.