POBRAO IH PIJAN I DROGIRAN VOZAČ

Majka i sin na biciklima bez svjetala završili u kanalu

Bionic
Reading

Majka A. S. (35) i njen devetogodišnji sin D. S. teško su ozlijeđeni u prometnoj nesreći koja se proteklog vikenda dogodila na Sjevernoj veznoj cesti u Slavonskom Brodu

Vozeći bez ispravne svjetlosne signalizacije, na njih je naletio M. Š. (24) koji je upravljao osobnim automobilom marke Fiat Tipo. Uslijed neprilagođene brzine došlo je do udara prednjeg dijela vozila u stražnji dio bicikala, pri čemu su biciklisti odbačeni u odvodni kanal.

Kako sin nije imao ni zaštitnu kacigu, oboje su zadobili teške tjelesne ozljede, te su nakon ukazane liječničke pomoći zadržani na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač automobila M.Š. upravljao vozilom sa 1,34 promila alkohola, a bio je pozitivan i na test na droge.

Budući da je postojala opasnost da će 24-godišnji vozač nastaviti s vožnjom u takvom stanju, doveden je i zadržan u policiji do prestanka djelovanja opojnih droga.

Protiv 24-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom općinskom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće, dok protiv 35-godišnje vozačice bicikla slijedi donošenje prekršajnih naloga, piše Slobodna Dalmacija.