povlači se iz politike

Lustig: Nisam htio protiv Tita, on mi je dao sve

17.07.2017 u 10:11

Bionic
Reading

Proslavljeni producent, oskarovac Brano Lustig prije koji tjedan izazvao je pravu pomutnju prilikom formiranja većine u Skupštini grada Zagreba. Odbio je potpisati za micanje imena Trga maršala Tita te se povukao s pozicije vijećnika

'Sada je trenutak. Odustajem od politike', poručio je u razgovoru za Jutarnji list Lustig. Pojasnio je i zašto nije mogao glasati protiv Titova trga.

'Tita sam doživio kao onoga koji mi je omogućio nastavak života kada sam se vratio iz tuđe zemlje, u kojoj sam bio u ropstvu. Dao mi je sve, završio sam Titovu gimnaziju, primili su me na akademiju i dali mogućnost da idem raditi kamo želim. Zar to nije dovoljno?, kazao je Lustig za Jutarnji list.

Upitan je li to bilo presudno da ne podrži uklanjanje imena trga i da ga zbog toga Bandić zamijeni u Skupštini, Lustig kaže: 'A zašto bih sudjelovao u tome? Mali sam čovjek koji je zadovoljan skromnim i čemu da to sada poništavam? Mogu dati svoj glas samo pametnom čovjeku. Ako ova odluka o micanju Titova imena ljude čini sretnima, onda sam i ja sretan. Ali nisam htio sudjelovati u tome.'

Lustig je otkrio i u kakvim je odnosima s Bandićem nakon svega. 'Ne vidim zašto ne bih i dalje ostao dobar s Bandićem. Njemu osobno nisam ništa napravio, već sam se samo usprotivio glasati za nešto što ne podržavam. A suprotstavio bih se takvim prijedlozima i u drugim okolnostima, pa i u vremenima komunizma. Nisam inače nikada bio komunist, nisam išao među njih, ali nikada nisam bio ni među onima koji će pokorno slušati. Imao sam uvijek svoju glavu', rekao je Lustig.

  • +13
Prva sjednica Skupštine grada Zagreba Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Kazao je i što misli o Bruni Esih i Zlatku Hasanbegoviću. 'Ne vidim njih kao opasnost, premali su da bi bili opasnost. A isto tako mislim da je naša mladež dovoljno pametna, iako još uvijek pjeva rock 'n' roll. A nitko ne kaže da rokenrolaši nisu bili pametni ljudi', poručuje Lustig.