HULIGANI TAKSISTI

Luka Podrug dobio nogom u stražnjicu

18.11.2010 u 10:27

Bionic
Reading

Splitskog gradskog vijećnika napali su taksisti koji prosvjeduju jer je na njegov prijedlog najveća dopuštena cijena vožnje smanjena za 40 posto. Spasio ga je zaštitar

Frka ispred Banovine, sjedišta splitske gradske vlasti: uoči jutrošnjeg nastavka sjednice Gradskog vijeća fizički je napadnut vijećnik HČSP-a Luka Podrug!

Iako se u splitskom parlamentu svašta može vidjeti, fizičko nasilje jutros se dogodilo prvi put u povijesti. Na Podruga su nasrnuli taksisti koji ispred Banovine štrajkaju zbog odluke Gradskog vijeća da se maksimalna cijena njihovih usluga snizi za četrdesetak posto. Taman kad su se složili da idu do 20 posto, Podrug je predložio amandman i udvostručio sniženje. Odluka je bila jednoglasna.

'Kako te nije sram?!', urlalo je pedesetak nervoznih vozača na Podruga. Kad je on malo povisio glas, krenuli su na njega. Dobio je, narodski rečeno, nogom u guzicu prije nego što su intervenirali zaštitar i šef taksista Lovre Ćatipović, pa ga odvukli u zgradu.

'Neka rade što hoće, ovo je odluka na koju sam najponosniji. Taksiji moraju biti u službi građana, a ne povlaštenih, bogatih, slučajnih prolaznika i naivnih turista', kaže Podrug.