prekršaji na moru

Lučke kapetanije u akciji: Najviše nesreća dolazi upravo uslijed sudara jet-skija s plovilima

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 10.08.2020 15:07
  • Objavljeno 10.08.2020 u 15:07
Akcija 'Sigurna plovidba'

Akcija 'Sigurna plovidba'

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Intervencije ispostava Lučke kapetanije na Jadranu smanjene su 50-ak posto u usporedbi s prošlom godinom, a s obzirom na to da je promet smanjen 30-ak posto, zadovoljni smo stanjem sigurnosti, izjavio je u ponedjeljak u Zadru uoči akcije "Sigurna plovidba" državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver

Istaknuo je kako su najčešći prekršaji na moru glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

"Posebno upozoravamo da se pazi na kupače, da ne glisiraju na udaljenosti manjoj od 300 metara jer tu ima najviše nesreća. Kontroliraju se sve brodice na moru, njihova ispravnost, dokumenti. Želimo pozvati na odgovornost sve sudionike i ukazati na potrebu edukacije, upozoriti na ono što treba provjeravati kao što je ispravnost plovila, provjera vremenske prognoze i slično", kazao je Bilaver.

Napomenuo je i kako je nemoguće da djelatnici Lučke kapetanije budu u isto vrijeme na svakom otoku, u svakoj uvali, plaži.

"Zbog toga i upozoravamo vozače glisera i jet-skija da se udalje od obale, a vidimo da najviše nesreća dolazi upravo uslijed sudara jet-skija s plovilima te da paze na ronioce, kupače, one koji uživaju na našem moru", poručio je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!