PERSONALIZIRANA KAMPANJA

Lovro Kuščević hvalit će se svojim zaslugama, znate li vi koje su?

Bionic
Reading

U HDZ-u navodno razmišljaju o dopuštanju kandidatima na svojim listama da vode personalizirane kampanje kako bi što bolje iskoristili mogućnost dobivanja preferencijalnih glasova i tako potencijalno 'preskočili' one ispred sebe te ušli u Sabor. Na prošlim izborima to se nije poticalo kako se ne bi poremetio redoslijed kandidata koji su odabrali stranački šefovi. Informaciju koju je donio današnji Jutarnji list, komentirali su neki od ministara

Ministar graditeljstva Lovro Kuščević rekao je kako podržava mogućnost personalizirane kampanje.

'Podržavam tu ideju. Mislim da HDZ ima jako velik broj dobrih i kvalitetnih ljudi koji imaju što za pokazati. Naravno da će moja kampanja biti usmjerena na taj način, ukoliko, naravno, budem na listi, da ću isticati svoje zasluge i svoj rad.'

Ministar financija Zdravko Marić još treba vidjeti hoće li voditi kampanju, posebno personaliziranu. Naime, on nije član HDZ-a.

'Ja svoju? To ćemo još vidjeti.'

Hoćete li ući u stranku?

'To ćemo još vidjeti.'

A ministar znanosti i obrazovanja Predrag Šustar koji je 'ekskluzivno' najavio da su osigurana sredstva za prijevoz učenika srednjih škola, i to preraspodjelom sredstava unutar ministarstava, tvrdi kako to nije dio njegove personalizirane kampanje.

'Nije. To je jednostavno zdrav razum i briga za hrvatsku obitelj. To su dobre mjere.'

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je novinarima da odluka o načinu vođenja kampanje još nije donesena na stranačkim tijelima te da se trebaju sastaviti liste i vidjeti tko će se na njima naći. Naglasio je da se maksimalno treba iskoristiti mogućnost preferencijalnog glasa koji se daje pojedinačnom kandidatu, a to je i glas za cijelu listu.