RASKINULI S PINK GROUPOM

Loš PR zadarske Hitne pomoći

01.10.2013 u 15:17

Bionic
Reading

Raskinut je ugovor između Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije i tvrtke Pink Group Hrvatska o PR uslugama sklopljen prije svega nekoliko dana

Zavod se prvo priopćenjem koje je u ime PR agencije potpisala Ivana Karamarko pohvalio kako je s medijima i građanima odlučio komunicirati preko PR službe te da je za poslovnog partnera izabrana tvrtka Pink Group Hrvatska vlasnika Franka Pavića

Izazvalo je to negativne reakcije među Zadranima, ali i političarima, jer je riječ o javnoj ustanovi kojoj je osnivač Zadarska županija. Zadarski župan Stipe Zrilić reagirao je promptno i najavio kako će Upravnom vijeću predložiti raskid ugovora.

Nije dugo trebalo čekati na priopćenje Zavoda za hitnu medicinu koje je ovoga puta osobno potpisala ravnateljica Davorka Krnčević.

U njemu se navodi kako je Zavod želio organizirati komunikaciju prema javnosti putem radijskih i tiskanih materijala s obzirom na to da obavlja djelatnost hitne medicine koja je od javnog interesa. 'Stoga je sklopio ugovor s Pink Groupom koji je za Zavod trebao obavljati različite medijske usluge - izradu weba, stranica na Facebooku i Twitteru, press materijala i slično. Ugovor je sklopljen na određeno vrijeme u trajanju od tri mjeseca za iznos od 12 tisuća kuna. Budući da je ugovor izazvao negativnu medijsku percepciju Zavoda u javnosti, iako je Zavod u obvezi čim bolje informirati javnost o svojoj djelatnosti, ugovor je raskinut', stoji u priopćenju.