'PRETENCIOZNI SNOB'

Londonski taksisti bojkotirali bivšeg ministra

26.11.2014 u 16:47

Bionic
Reading

Londonski taksisti u srijedu su organizirali bojkot bivšeg ministra, 'pretencioznog snoba' koji je vrijeđao njihovog kolegu.

David Mellor je prozvan 'umišljenim aristokratom' jer je vrijeđao vozača taksija koji ga je zajedno s njegovom pratiljom Lady Cobham vozio nakon primanja u Buckinghamskoj palači gdje je ona primila odlikovanje.

Taksist (38) je ispričao za list Sun
kako mu je bivši ministar prigovorio da vozi pogrešnim putem i pohvalio se da bolje poznaje londonske ulice od njega. Napetost i ton su nastavili rasti pa je taksist snimio razgovor čiji transkript sada puni stupce tabloida.

'Bio sam član vlade, ja sam radio voditelj s bezbroj priznanja, kao i kraljičin savjetnik. Stvarno mislite da je vaše iskustvo na razini mojega'
, živcirao se David Mellor.

Mediji nisu propustili podsjetiti da je dao ostavku u konzervativnoj vladi Johna Majora početkom 1990-ih nakon skandala zbog izvanbračne veze.

Taksist je kazao da je na poslu naviknuo na uvrede, ali da do sada još nije doživio ništa slično.

Incident je izazvao solidarnost kolega i Sun-a koji je u srijedu taksistima čitateljima ponudio naljepnicu na kojoj piše 'U ovom taksiju je strogo zabranjeno pušiti, piti, jesti i ... David Mellor' uz fotografiju političara prekriženu crvenom crtom.