VATRENA STIHIJA

Lokaliziran požar kod Klisa

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.03.2012 22:03
  • Objavljeno 12.03.2012 u 20:00
Arizona požar

Arizona požar

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Veliki šumski požar na području Rupotina kod Klisa koji je zahvatio oko 80 hektara mlade borove šume i maslinika u popodnevnim je satima lokaliziran, doznaje se od splitskih vatrogasaca

U lokaliziranju požara u Rupotinama mjesnim vatrogascima popodne su pomogla dva kanadera. Na terenu su ostale zemaljske snage koje dežuraju i natapaju rubne dijelove požarišta kako se vatra potpomognuta jakim vjetrom ne bi ponovno aktivirala.

Za razliku od požara u Rupotinama, onaj u Pisku kod Omiša još je uvijek aktivan. Tamo gori gusta borova šuma i dosad je već izgorjelo oko 20 hektara, a gase ga vatrogasci iz Omiša, Brela, Baške Vode, Gata i Zadvarja uz pomoć kanadera.

Vatrogasci su ugasili požar u Gizdavcu, u općini Muć koji je buknuo danas oko devet sati, onaj u Lećevici koji je buknuo oko 11,30 sata te onaj u Gradcu kod Makarske.

Lokaliziran je požar u Dućama gdje je opožareno oko četiri hektara mlade borove šume, a na terenu je ostao dežurati DVD Dugi Rat. Vatrogasci su lokalizirali vatru i na požarištu u Postinjama Donjim gdje je izgorjelo 35 hektara trave, makije i niskog raslinja, a sada teren čuvaju vatrogasci DVD-a iz Muća.

Dva kanadera gasila su i požar u Komiži na Visu gdje je na predjelu Sv. Blaž u 14 sati buknula vatra. Dosad je izgorjelo pet hektara makije i stare šume, a požar je lokaliziran u 17,20 sati.

Lokaliziran je i požar koji je oko 15 sati buknuo u Kaštel Sućurcu gdje je na dva lokaliteta izgorjelo oko hektar trave i niskog raslinja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi