podnio ostavku

Logar se povlači s čela ljubljanskog SDS-a: 'Nakon 12 godina opraštam se od ljubljanske politike. Jer tako treba biti'

21.11.2022 u 15:03

Bionic
Reading

Nakon nedjeljnih lokalnih izbora bivši slovenski predsjednički kandidat Anže Logar podnio je ostavku na mjesto predsjednika gradskog odbora SDS-a u Ljubljani

Kako je objasnio na Twitteru, ostavku podnosi jer njegova stranka nije dobro prošla ni na izborima za gradonačelnika Ljubljane, niti na izborima za gradsko vijeće.

"Nakon 12 godina opraštam se od ljubljanske politike. Jer tako treba biti", napisao je Logar, bivši šef slovenske diplomacije, sada zastupnik u parlamentu, koji se prije desetak dana natjecao u drugom krugu predsjedničkih izbora, na kojima ga je pobijedila Nataša Pirc Musar.

Zahvalio je svim članovima, biračima i simpatizerima i pozvao ih da nastave i dalje zajednički djelovati.

Na izborima za gradonačelnika Ljubljane ponovno je uvjerljivo pobijedio aktualni gradonačelnik Zoran Jankovič, koji je izabran u prvom krugu sa 61,84 posto glasova.

Kandidat SDS-a 

Igor Horvat četvrti je po broju glasova, iza kandidatkinje Ljevice Nataše Sukič i Aleša Primca iz stranke Glas za djecu i obitelj, dobivši 6,26 posto glasova birača.

SDS će u novom mandatu u Gradskom vijeću predstavljati šest vijećnika, a dosad ih je imao deset i bio je na drugom mjestu po broju vijećnika. Na ovim izborima, uz Listu Zorana Jankoviča, koja će imati 18 vijećnika, više vijećničkih mandata osvojio je i Pokret za slobodu, koji će imati osam vijećnika.