HDZ 1990. SE OGLASIO

Ljubić i Raguž: Nećemo svjedočiti u procesu Sanaderu

08.04.2013 u 17:04

Bionic
Reading

HDZ 1990. demantirao je u ponedjeljak da će njihov predsjednik Božo Ljubić i zamjenik Martin Raguž svjedočiti na suđenju bivšem hrvatskom premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi medija, kako je to objavljeno nakon odgađanja današnje rasprave na Županijskom sudu u Zagrebu.

'U povodu informacije objavljene danas u nekim medijima u kojoj stoji da je za sutra najavljeno svjedočenje u slučaju Fimi medija između ostalih i čelnika HDZ-a 1990. Bože Ljubića i Martina Raguža, priopćavamo javnosti da to nije istina', navodi se u priopćenju HDZ-a 1990.

Navodi se također da Ljubić i Raguž o tome nemaju nikakvih obavijesti.

'Predsjednika HDZ 1990 Božu Ljubića i zamjenika predsjednika HDZ 1990 Martina Raguža nitko nije kontaktirao niti imaju kakav poziv iz suda niti od odvjetnika u svezi suđenja na zagrebačkom sudu u slučaju Fimi medija. Prema tome, oni neće ni svjedočiti', dodaje se u dematiju HDZ-a 1990.

Mediji su u ponedjeljak, nakon rasprave pred Županijskim sudom u Zagrebu, objavili da bi sutra trebao svjedočiti bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin koji je također, u zasebnom postupku, optužen za nezakonito izvlačenje državnog novca preko agencije Fimi medija, te bosanskohercegovački stranački čelnici Božo Ljubić i Martin Raguž.

Mediji su ranije navodili da se čelnici HDZ-a 1990. dobili novac za osnivanje ove stranke i za financiranje kampanje, a da im je novac uručio HDZ-ov rizničar Mladen Barišić.