INTERVJU: NANSI TIRELI

'Linić mora snositi odgovornost zbog toga što nije ranije reagirao'

05.06.2014 u 07:00

Bionic
Reading

'Stranka je nedovoljno glasno i uvjerljivo iznosila svoje stavove i svoju ideologiju. Laburisti mogu uspjeti ako se vrate svojim korijenima i ako se nametnu kao zaštitnici radnika, najslabijih, najranjivijih', mišljenje je koje je nedavno za tportal iznio jedan od poznatijih dužnosnika Hrvatskih laburista Branko Vukšić. Je li to pravi put za ponovni uspon Laburista, pokušali smo doznati u razgovoru s v.d. predsjednice stranke Nansi Tireli

Hrvatski laburisti doživjeli su pravi potop na europskim izborima, činjenica je to koju priznaju gotovo svi poznatiji članovi te stranke. Zbog takvog poraznog rezultata s čelnog mjesta otišao je utemeljitelj stranke Dragutin Lesar, a Laburiste će do izbornog sabora na jesen voditi Nansi Tireli.

Dosadašnja članica Predsjedništva Hrvatskih laburista u intervjuu za tportal otvoreno je progovorila o sudbini svog dojučerašnjeg šefa, kojeg po kuloarima bije glas da je vodio stranku čvrstom rukom. Tireli otkriva kakvu je to 'školicu' Lesar provodio među saborskim zastupnicima Laburista, a ona je među ostalim pozamašno obogatila stranačku kasicu. Jedno od pitanja koje se postavilo nakon izbornog poraza bilo je i mogu li Laburisti dalje s ovakvom politikom, zbog čega je Tireli u razgovoru najavila neke promjene.

Snimatelj: Marjan Živić, montaža: Irena Bosnić
RTL Autor: RTL


Otkrila je i kako gleda na cijeli sukob Linić-Milanović i zašto smatra da bivši ministar financija mora snositi odgovornost. Njegovim odlaskom zasigurno će na neki način biti olakšani razgovori Laburista o eventualnom koaliranju sa strankama vladajuće koalicije. Međutim Laburisti će imati i druge uvjete pod kojima mogu pristati na suradnju, rekla je Tireli u razgovoru za tportal.

RTL Autor: RTL