ZAGUŠILI STOŽER

Lijepo vrijeme mami Varaždince u vikendice i vinograde, propusnice im obustavljene

28.03.2020 u 14:16

Bionic
Reading

Varaždinski gradski Stožer civilne zaštite do ponedjeljka je obustavio izdavanje propusnica za napuštanje mjesta prebivališta svojim sugrađanima, jer ih mnoštvo zbog lijepog vremena želi otići na vikendice ili u vinograde, a čime bi kršili mjere sprječavanja širenja zaraze.

Iz Stožera su u priopćenju upozorili kako su u subotu zagušeni mnogobrojnim zahtjevima Varaždinaca za izdavanjem propusnice kako bi iz grada mogli otići u susjedne općine gdje imaju vikendice i vinograde, odnosno mjesta za odmor u prirodi.

Načelnik gradskog stožera Zlatan Avar stoga je, sukladno odlukama kojima se zbog epidemije koronavirusa zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka osobama koje za to nemaju vitalne razloge, do ponedjeljak obustavio izdavanje propusnica.

Avar je istaknuo da će biti obrađeni samo pristigli zahtjevi koji kao razloge za napuštanje mjesta imaju opravdane potrebe.

Iz Stožera napominju kako su i dalje na snazi odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite kako bi se strogim mjerama spriječilo širenje zaraze.

Građane zato pozivaju da unatoč lijepom vremenu ostanu doma.