promjena odluke

Liječnička komora zbog sudjelovanja na antivakserskim skupovima ipak nastavlja disciplinski postupak protiv dr. Demirović

14.06.2022 u 21:33

Bionic
Reading

Hrvatska liječnička komora (HLK) objavila je u utorak da se protiv liječnice Alme Demirović nastavlja disciplinski postupak zbog sudjelovanja na antivakserskim skupovima nakon što je danas obustavljen zbog formalno-proceduralnih razloga

Naime, Časni sud HLK-a na današnjem je ročištu zbog formalno-proceduralnog razloga nepravomoćnom odlukom obustavio disciplinski postupak protiv dr. Alme Demirović ne ulazeći u sadržaj i meritum same prijave, navodi Komora u priopćenju.

Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju HLK će se na tu odluku Časnog suda žaliti Visokom časnom sudu.

Časni sud HLK-a u disciplinskom postupku protiv liječnika Damira Biloglava odgodio je početak rasprave.

Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju HLK-a pokrenulo je protiv ovo dvoje liječnika disciplinski postupak zbog povrede ugleda liječničkog zvanja i postupanja suprotno odredbama Kodeksa medicinske etike i deontologije, a vezano uz njihove javne nastupe u kojima su iznosili nestručne i neznanstvene tvrdnje u vezi cijepljenja protiv covida-19.

Prosvjednici ispred Liječnike komore tražili odlazak aktualnog predsjedništva

Dok su Biloglav i Demirović bili na zakazanom ročištu, pred zgradom Hrvatske liječničke komore okupilo se stotinjak prosvjednika tražeći odlazak vodstva Komore i oduzimanje licence njezinom predsjedništvu, koje su optužili za 'vraćanje verbalnog delikta iz olovnih vremena'.

Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Višnjić

Skup potpore za dvoje liječnika u organizaciji pokreta "Slobodni zajedno", prerastao je u prosvjed cijepljenju protiv covida, vladajućoj politici, ali i covid-potvrdama koje već neko vrijeme nisu na snazi.

"Danas se sudi verbalnom deliktu, svatko tko govori istinu bit će suđen", poručio je vođa prosvjeda Andrija Klarić okupljenim istomišljenicima koji su nosili transparente "Luetiću, srami se, ti i HLK", "HLK - Hrvatska luđačka kuća", "Pfizer priznao 1293 nuspojave", "Iznenadna smrt, porast karcinoma, zašto šute?"

"Mnogi su došli iz Dalmacije, Slavonije i Istre, kako bismo dali snažnu podršku našim hrabrim doktorima", poručio je Klarić, uz pozive okupljenih na otpor "političkoj medicini".

  • +11
Zagreb: Skup podrške liječnicima protiv kojih se pokreće disciplinski postupak Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic