FABIJANČIĆ-KRIŽANIĆ ZA GRADONAČELNICU

Liberali uz Kukuriku koaliciju u borbi za Veliku Goricu

11.01.2013 u 18:03

Bionic
Reading

Nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma velikogoričkih ogranaka SDP-HNS-HSLS-HSU, koji su odlučili svojevrsnim socijal-liberalnim četveroredom pokušati na predstojećim lokalnim izborima osvojiti vlast u Velikoj Gorici, objavljeno je i ime njihove kandidatkinje za gradonačelnicu, po broju stanovnika šestog najvećeg grada u Hrvatskoj. Za mjesto u toj fotelji natjecat će se Vesna Fabijančić-Križanić

'Ovaj je sporazum želja svih koalicijskih partnera da se napravi iskorak za bolje velikogoričko sutra, ali sutra koje će značiti kvalitetne promjene u svim segmentima i bolji život za građane Velike Gorice', poručila je SDP-ova saborska zastupnica Vesna Fabijančić-Križanić i time otvorila predizbornu kampanju koalicije koja ju je odabrala za eventualno igranje najistaknutije role u budućem političkom upravljanju Velikom Goricom.

Na potpisivanju koalicijskog sporazuma istaknuto je kako je Velika Gorica definitivno grad s potencijalom za kvalitetan život u svakom pogledu, ali trenutna statistika ipak hladno kaže nešto drugo.

Velika Gorica je grad u kojem u proteklih 20 godina nije izgrađena nijedna škola, nijedan dječji vrtić. Nije izgrađen nijedan objekt od društvenog značaja i sadržaja, a tako je i s dobrim dijelom infrastrukture koja treba obnovu, kao i cjelokupne gospodarske slike grada. Rad na sređivanju stanja u Velikoj Gorici i rad na postizanju ciljeva gore pobrojanih program je koji Goričanima nudi koalicija predvođena SDP-om i HNS-om.

'Brojem stanovnika Velika Gorica je šesti grad u Hrvatskoj; nažalost, u ostalim realnim pokazateljima daleko zaostajemo za tim slavnim šestim mjestom i značajem koji bismo morali imati u odnosu na broj stanovnika. Velika Gorica je grad koji stagnira. Velika Gorica je grad koji, nažalost, nazaduje i upravo stoga odlučili smo na sljedećim izborima nastupiti zajedno. Imamo znanje, kvalitetu, iskustvo i visoku motivaciju da učinimo taj potreban pomak. Želimo probuditi Veliku Goricu, i to ne samo u figurativnom, već i u stvarnom smislu', zaključila je kandidatkinja za gradonačelnicu Vesna Fabijančić-Križanić.

Tijekom sljedećih dana, tragom već definiranih i usuglašenih odrednica, radna skupina koalicije najavila je ekspeditivnu izradu i predstavljanje programa za nastup na izborima, koji će biti osnova zajedničkog djelovanja za četverogodišnje razdoblje, od 2013. do 2017. godine.