SUKOB DIVOVA

LG želi zabraniti prodaju PlayStationa 3 u SAD-u

09.02.2011 u 12:12

Bionic
Reading

Korejska tvrtka tvrdi da Sonyjeva konzola nepropisno koristi nekoliko njezinih patenata

LG je ovih dana uložio žalbu američkoj Internacionalnoj trgovinskoj komisiji (ITC) kojom tražizabrani prodaju konzole PlayStation 3 i Sonyjevih televizora Bravia u SAD-u.

 

LG u žalbi tvrdi da PS3 konzola koristi čak četiri njegova patenta koji seodnose na Blu-Ray pogon, iako zbunjuje činjenica to što se u tužbi navodi samoPlayStation 3, a ne i razlozi zbog kojih bi se trebalo zabraniti i prodaju televizoraBravia.

 

Spomenuti ITC na temelju žalbi, utvrdi li da su valjane, ima moć da spriječiuvoz proizvoda koji nepropisno koriste patente registrirane u SAD-u.

 

No, osim patenata, čini se da se u ovom slučaju radi i o tipičnom, gotovodječačkom rivalstvu. Naime, Sony je krajem 2010. uložio žalbu protiv LG-a uvezi čak sedam patenata koje LG navodno nepropisno koristi u svojim mobitelima.Jedna tužba uložena je i u vezi njihova Blu-Ray pogona, a što se spora okotelevizora tiče dovoljno je znati da je LG drugi a Sony treći najvećiproizvođač televizora na svijetu. Sony nije uspio dobiti nijednu tužbu, hoće li LG biti uspješniji, tek ćemo vidjeti.