PREDIZBORNI RASKOL

Lesara napuštaju šenkovečki laburisti

10.11.2011 u 17:56

Bionic
Reading

U najskorije vrijeme sazvat će sastanak šenkovečkog ogranka da bismo vidjeli o čemu se radi, jedino je što smo uspjeli doznati od Rajka Bulata, predsjednike međimurske podružnice Hrvatskih laburista – Stranke rada, kojeg smo zamolili za komentar ostavke Nevenke Zdolec, predsjednice ogranka stranke u Šenkovcu, koja je zatražila ispisnicu zajedno s još 49 članova

Izgledan odlazak 49 od 74 članova ogranka u Šenkovcu, mjestu kraj Čakovca iz kojeg je i predsjednik stranke Dragutin Lesar, posljedica je unutarstranačkog sukoba oko mjesta na izbornoj listi. Na odlazak većina šenkovečkih laburista se odlučila, kako stoji na blogu LabourLeaks, jer su 'iznenađeni bezobzirnom i bešćutnom arogancijom te bahatošću predsjednika podružnice Rajka Bulata, ali i razočarenja predsjednikom stranke koji ga otvoreno podržava'.

'Među samim članovima nema poštenja, a ni sloge. Umjesto da smo se držali zajedno i pomagali jedni drugima promijeniti Hrvatsku na bolje, članovi su orijentirani na svoj osobni boljitak. Birajući između poštenja i prljave kampanje za fotelju izabrala sam ovo prvo. Napuštam stranku čistog obraza, ostavljajući 'velikim igračima'valjanje u vlastitom blatu. Žao mi je što ste iskoristili moju političku naivnost i vjeru u bolje sutra. Cijelo vrijeme me se pokušavalo ušutkati, no uvijek sam se borila, pa tako ni sada ne želim šutjeti i biti sudionik ovog cirkusa', navodi Zdolec u pismu Bulatu.

Bulat je, kako se tvrdi, mimo svih pravila i stranačkih propisa, potpuno nestatutarnim biračkim postupkom nametnuo svoje kandidate na liste za Hrvatski sabor, a nakon toga još i izvrijeđao članicu Nacionalnog vijeća, članicu Izvršnog odbora podružnice Čakovec, predsjednicu ogranka i općenito, jednu od najaktivnijih članica stranke u čakovečkom kraju.

'Samo predstavljanje kandidata bilo je sramotno i smiješno i više je nalikovalo predstavljanju djece u vrtiću. Osim imena i prezimena te bračnog stanja, naveliko se isticala ili visoka stručna sprema ili radna mjesta u vrlo dobrim poduzećima. Nitko, osim gospođe Zdolec i gospodina Kostića nije rekao za što će se zalagati ako dospije u Sabor', tvrdi Zvonkica Svetlečić, jedna od sada već bivših članica laburista te navodi navodne nepravilnosti kod glasovanja za pojedine kandidate.

Nasuprot tome, čelništvo međimurskih laburista navodi da je Zdolec otišla iz stranke 'razočarana što spletkama nije uspjela ostvariti svoju ambiciju da bude druga na listi'.