UDRUGE PROSVJEDUJU PROTIV REISMAN

'Leko, otkaži nastup u Saboru autorici Ružičaste svastike!'

28.01.2013 u 12:59

Bionic
Reading

Građanska inicijativa Glas razuma - Pokret za sekularnu Hrvatsku te udruge David i Protagora, Centar za građansku hrabrost, Građanska Akcija i građanska inicijativa Nisam Vjernik od predsjednika Sabora Josipa Leke traže da otkaže nastup Judith Reisman iz SAD-a za koju tvrde da je pseudoznanstvenica koja se sustavno zalaže za kršenje ljudskih prava homoseksualaca

'Izražavamo zgražanje skandaloznim medijskim najavama da će u prostorima Hrvatskog Sabora u četvrtak 31. siječnja 2013. u 11 sati  nastupiti američka pseudoznanstvenica Judith Reisman poznata u svijetu po sustavnom zalaganju za kršenje ljudskih prava homoseksualaca
i banaliziranju holokausta. Pozivamo Vas da, shodno svojoj funkciji, zaštitite dignitet institucije kojom predsjedate i spomenutoj otkažete gostoprimstvo', stoji u prosvjednom pismu navedenih udruga. To je pismo poslano i u Ured predsjednika Ive Josipovića te ured premijera Zorana Milanovića.

'Riječ je o osobi koja se predstavlja kao znanstvenica, ali nije pravi znanstvenica. Naime, ona nije objavila nijedan znanstveni rad u ozbiljnom, u 'peer-reviewed', znanstvenom časopisu. Knjige koje piše objavljuju izdavačke kuće koje se ne bave znanstvenim izdavaštvom, već religijskom ili političkom (konzervativnom) literaturom. Riječ je o publicistkinji koja putuje po svijetu i zastupa teoriju globalne urote po kojoj je cilj i seksualne edukacije i pornografije promocija homoseksualnosti te pedofilije i sličnih devijacija', stoji u prosvjednom pismu.

Udruge ističu kako je poznato da Reisman tvrdi da je nacizam i holokaust uglavnom stvorio njemački homoseksualni pokret te da je pristaša povijesno revizionističkih ideja predstavljenih u knjizi 'Ružičasta svastika'. Stoga pozivaju predsjednika Sabora da zaštiti Sabor kao simbol 'naše državnosti, odnosno vrijednosti koje se Republika Hrvatska obavezala štititi svojim Ustavom i potpisom na međunarodnim poveljama o ljudskim pravima'. Te će vrijednosti, smatraju, biti dovede u pitanje ako se održi nastup Judith Reisman.

Tvrde da bi njezin boravak u Hrvatskoj trebao biti 'vrhunac višemjesečne kampanje klerikalnih krugova, koji se protive primjeni 4. modula Zdravstvenog odgoja u školama'. 'Lažno predstavljena kao znanstvenica, Judith Reisman u Hrvatsku je dovedena da bi znanstvene temelje 4. modula prikazala kao plod zločinačko homoseksualno-pedofilskog rada Alfreda Kinseyja'.

Smatraju da klerikalna kampanja protiv sekularnosti i ustavnog poretka RH (koja svoje 'znanstveno utemeljenje' nalazi u djelovanju Judith Reisman) sve više poprima nasilna obilježja, odnosno izaziva nasilne posljedice. 'Iz usta klerikalaca čuje se da u Hrvatskoj neće biti mira, sije se govor mržnje protiv seksualnih manjina, poziva se na novu Oluju. Javne osobe koje zagovaraju umjetničku slobodu naspram cenzorskih pritisaka klerikalnih krugova u slučajevima plakata za Gavellinu predstavu 'Fine mrtve djevojke' i film 'Svećenikova djeca', bivaju izložene prijetećim mailovima, pozivima, a prijeti se i nastavnicima koji bi trebali predavati po programu 4. modula Zdravstvenog odgoja' - stoji u pismu.

Udruge tvrde kako je djelovanje Judith Reisman odavno izgubilo svaki kakav značaj u njezinoj domovini te da ona zadnjih godina nastupa u sličnim klerikalnim kampanjama po Trećem svijetu. 'Hrvatska je na pragu da postane članica EU-a i smatramo da bi njezin nastup u hrvatskom Saboru predstavljao gaženje Ustava i njegovih vrijednosti te civilizacijskih i državno-političkih težnji naše države.'

'Zagovornici smo vjerskih sloboda i slobode izražavanja; nemamo ništa protiv toga da ona o zdravstvenom odgoju debatira sa stručnjacima koji su na njemu radili u medijima ili na javnim tribinama, ali ne možemo zamisliti nijedan parlament uljuđene zemlje koji bi ugostio osobu koja zastupa ideje suprotne ljudskopravaškim vrijednostima, a kojima se širi mržnja i potiče na nasilje te vas još jednom pozivamo da Judith Reisman otkažete gostoprimstvo', stoji u zahtjevu predsjedniku Sabora.