oprez!

Lažni policajci prevarili još jednog starca; došli u 'provjeru krivotvorenog novca' i uzeli mu ušteđevinu

25.01.2021 u 10:23

Bionic
Reading

Naši građani starije životne dobi najčešće su žrtve kaznenih djela prijevare, upozorava policija. Najnoviji slučaj prijevare dolazi iz naselja kod Čakovca

U subotu 23. siječnja nešto prije 15 sati u Podturnu, Murskoj ulici, dvije nepoznate muške osobe ušle su u nezaključanu kuću te su se pritom 82-godišnjem vlasniku predstavile kao policijski službenici zaduženi za provjeru krivotvorenih novčanica. Od vlasnika su zatražili da im preda novac radi provjere. Ne sumnjajući u mogući prijevaru, 82-godišnjak im je predao novac, a potom su se prevaranti udaljili iz kuće.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a policija intenzivno traga za počiniteljima.

Naši građani starije životne dobi najčešće su žrtve kaznenih djela prijevare. Razlozi su vrlo često poodmakla životna dob, samostalno stanovanje te neupućenost i nepažnja. Prevaranti sve češće dolaze i na kućne pragove nudeći razne usluge i pogodnosti te se pritom lažno predstavljaju, najčešće kao policijski službenici, djelatnici HEP-a, HRT-a, odnosno raznih inspekcijskih službi i slično. Starije osobe u najboljoj vjeri pristaju na suradnju i razgovor, puštaju nepoznate osobe u kuću i tako postaju žrtve prevaranata. Ističemo kako policijski službenici ne obilaze kućanstva na području Međimurske županije u cilju provjere krivotvorenih novčanica.