poruka iz moskve

Lavrov zaprijetio: Cilj više nije samo Donbas, već niz drugih teritorija u Ukrajini

20.07.2022 u 14:13

Bionic
Reading

Ciljevi ruske 'specijalne vojne operacije u Ukrajini' više nisu ograničeni na istočnu regiju Donbas, nego uključuju niz drugih teritorija, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, prenosi ruska državna agencija RIA Novosti

Lavrov je također rekao da će se ruski ciljevi još proširiti ako zapadni saveznici isporuče Ukrajini oružje dugog dometa.

U intervjuu za RIA Novosti i Russia Today, Lavrov je podsjetio na izjave zapadnih političara da Kijev 'treba pobijediti na bojnom polju' i da još ne treba pregovarati jer ima slabu poziciju na fronti, prenosi N1. 'Vjerujem da sve to, kako oni kažu, ide u prilog siromašnima… I zato što neće ići i zato što oni nikada neće moći formulirati neke stvari koje zaslužuju ozbiljnu pažnju ozbiljnih ljudi. To smo već shvatili', rekao je i dodao kako zapadne zemlje drže Kijev dalje od bilo kakvih konstruktivnih koraka te da im dostavljaju oružje i tjeraju Ukrajinu da sve riskantnije koristi to oružje.

  • +15
Rat u Ukrajini 19. srpnja 2022. Izvor: EPA / Autor: ROMAN PILIPEY

'SAD i Velika Britanija žele da sukob Rusije i Ukrajine eskalira u veću konfrontaciju između Moskve i Europe', tvrdi Lavrov i dodaje kako ne sumnja u to da Kijevu neće biti dopušteno pregovarati s Rusijom dok se takva odluka ne donese u SAD-u.