VOZAČU POZLILO

Lančani sudar u Zagrebu, više ozlijeđenih

12.08.2011 u 11:10

Bionic
Reading

Prema izjavama očevidaca, vozaču HAK-ova automobila (pomoć na cesti) pozlilo je pa je izgubio nadzor nad vozilom te udario u šest automobila

Nekoliko je osoba ozlijeđeno i više automobila oštećeno u teškoj prometnoj nesreći koja se jutros dogodila na raskrižju Zagrebačke avenije i Zagrebačke ceste.

Prema izjavama očevidaca, vozaču HAK-ova automobila (pomoć na cesti) vjerojatno je pozlilo pa je izgubio nadzor nad vozilom te je udario u šest-sedam automobila.

Točan uzrok i detalji nesreće trebali bi biti poznati nakon očevida.

Policija novinaru Večernjeg lista ne dopušta da se zadržava u blizini mjesta nesreće iako se uredno predstavio kao novinar. Jedan mu je policajac oduzeo osobnu iskaznicu te zaprijetio da će ga privesti u postaju ako ga vidi u blizini, usput ga vrijeđajući. U isto vrijeme građani slobodno prolaze i snimaju nesreću mobitelima, no policija ih ne zaustavlja i ne tjera.

Kako ga je policajac izvijestio, novinar je zaradio prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira te dobio kaznu zbog nepropisnog parkiranja, a policajac mu je i zaprijetio da će ga privesti u postaju ako se odmah ne udalji.

'Ja samo pokušavam raditi svoj posao, a ovaj se policajac ponaša kao i onaj iz Zadra što je napadao fotoreportera', izjavio je novinar Večernjeg lista, dodajući da mu se čini da je tom policajcu važnije proganjati novinare nego obavljati očevid.