NEZAVISNe liste

Lacković: Mogu surađivati i s lijevima i s desnima

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 15.06.2020 19:04
  • Objavljeno 15.06.2020 u 19:04
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Nositelj Nezavisne liste Željko Lackovića predao je u ponedjeljak Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) izbornu listu za drugu izbornu jedinicu i poručio kako mu nakon izbora "neće biti problem surađivati ni s lijevom ni s desnom vladom"

„Lista nema nikakav problem surađivati s lijevom ili desnom vladom, mi kao nezavisni zastupnici koji će samostalno dobiti mandat možemo s njim raspolagati”, izjavio je Lacković nakon predaje liste.

Na izborima, dodao je, očekuje osvojiti dva mandata. „Želimo stvoriti blok na sjeveru Hrvatske koji će voditi računa o interesima tamošnjeg stanovništva”, rekao je Lacković.

Dosadašnji saborski zastupnik Branko Hrg (HDS) koji se na toj listi nalazi na posljednjem 14. mjestu kazao je da je razgovarao i s HDZ-om o mogućoj koaliciji ali da je Andrej Plenković zaključio da se ne uklapa u njegovu koncepciju.

„On je smatrao da mu se profil igrača kao što sam je ne uklapa u njegovu koncepciju momčadi i na taj način smo zaključili da nađeMo neke druge modele, nismo se posvađali”, rekao je Hrg.

Nezavisnu listu Željka Lackovića podupiru Narodna stranka – Reformisti, Hrvatska seljačka stranka braće Radić, Nezavisni seljaci Hrvatske i Hrvatska demokršćanska stranka.

Na parlamentarne izbore 5. srpnja izlazi i stranka Snaga Slavonije i Baranje i to u u četvrtoj i petoj izbornoj jedinici čiji predsjednik Vladimir Šišljagić je nakon predaje lista Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) istaknuo da će se zalagati za regionalizaciju Hrvatske.

„Hrvatskoj je potrebna regionalizacija, smanjiti broj županija na pet, ali i ukidanje velikog broja jedinica lokalne samouprave koje ne mogu financirati niti same sebe i koje žive od državnih potpora i pomoći i koje nisu doprinijele razvoju i poboljšanju kvalitete života ljudi”, kazao je Šišljagić.

Kao regionalna politička stranka, dodao je, zalagat će se za razvoj Slavonije i Baranje, investicije u poljoprivredu i prehrambenu industriju.

Burić: Zastupati interese građana Istre i Kvarnera

Stranačku kandidaturu DIP-u predala je i Nezavisna lista Bura koja će se natjecati u 8. izbornoj jedinci.

Predsjednik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić tom prilikom je naglasio da njegova stranka nije koalicijski partner Domovinskog pokreta i da na izbore izlaze samostalno te da će zastupati interese građana Istre i Kvarnera.

„Smatrao da su koalicije prevare birača”, rekao je Burić koji očekuje osvojiti na izborima jedan do dva mandata. Nakon izbora, kaže, podržat će one koji budu podržali njihove programske smjernice.

Do kraja dana liste je najavila predati i Autohtona – hrvatska seljačka stranka koja će se natjecati u 6. i 7. izbornoj jedinici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!