ORGANIZACIJA ANTIFAŠISTA

Laburisti idu na komemoraciju u Jasenovac 24. travnja

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 22.04.2016 16:03
  • Objavljeno 22.04.2016 u 16:03
Izvedba Spomenika Jasenovac, 1964-66

Izvedba Spomenika Jasenovac, 1964-66

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo fotografije

Predsjednik Hrvatskih laburista Tomislav Končevski nazočit će komemoraciji u Jasenovcu koja se održava 24. travnja u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i anifašista Hrvatske, odlučilo je u subotu Nacionalno vijeće te stranke

Nacionalno vijeće Hrvatskih laburista jednoglasno je donijelo odluku da predsjednik stranke Tomislav Končevski nazoči komemoraciji u Jasenovcu koja se održava 24. travnja u organizaciji Antifašista Hrvatske kao i na prosvjednom skupu koji će se održati 22. travnja, priopćeno je iz stranke.

Skup 22. travnja na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu organizira Antifašistička liga Hrvatske kao, kako je najavljeno, 'izraz sjećanja na sve jasenovačke žrtve ustaškog režima i zabrinutosti zbog aktualnog revizionizma kojeg tolerira i podupire aktualna hrvatska vlast'.

Nacionalno vijeće zauzelo stav da su Laburisti protiv poskupljenja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja te privatizacije zdravstva koju predlaže Vlada. Na nacionalnoj razni Laburisti se organizacijski neće pridružiti akciji prikupljanja potpisa protiv poskupljenja dopunskog osiguranja koju je pokrenula Hrvatska stranka umirovljenika, ali stranka podržava inicijativu i poziva sve članove da daju svoj potpis. Lokalnim organizacijama Laburista koje žele prikupljati potpise, Nacionalno vijeće sugerira da se dogovore o tome s lokalnim organizacijama HSU-a.

Hrvatski laburisti, koji su na 3. saboru održanom 20. ožujka izabrani novo vodstvo stranke, u subotu su završili s konstituiranjem središnjih tijela stranke. Na sjednici Nacionalnog vijeća u drugom krugu tajnim glasovanjem izabrani su Darko Tetec iz Koprivnice za predsjednika Nacionalnog vijeća te Snježana Kirinić iz Karlovca i Stevo Turčinović iz Križa za njegove zamjenike.

Članovi Nacionalnog vijeća, njih četrdeset i dvoje od ukupno četrdeset i šestero, tajnim su glasanjem, na prijedlog predsjednika stranke, birali i četvero članova Predsjedništva. Izabrani su Rajko Bulat iz Čakovca, Božica Čićek-Mutavdžić iz Varaždina, David Bregovac iz Rijeke i Vlasta Medar iz Zagreba. U Predsjedništvu su i predsjednik stranke Tomislav Končevski iz Zaboka, potpredsjednici su Marko Magdić iz Križa i Robert Greblički iz Velikog Trgovišća te tajnik Stranke Damir Hrdas iz Dubravice.

Uz Klub zastupnika u Saboru u kojem su predsjednica Kluba Nansi Tireli iz Vineža, Jaroslav Pecnik iz Osijeka i Tomislav Končevski iz Zaboka, time je kompletirano cijelo rukovodstvo Laburista.

Proteklog tjedna, 12. i 13. travnja, konstituirani su Nadzorni odbor, kojim predsjedava Edin Nurkić iz Splita, Sud časti kojim predsjedava Romano Krauth iz Zagreba i Statutarna komisija, koju vodi Petar Jović Vladušić iz Čakovca, navodi se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!