milinovićev protukandidat

Kustić: Izbori u Gospiću odgođeni su radi prijetnji

29.08.2018 u 20:22

Bionic
Reading

Ne kupuje se nikakvo vrijeme, ne vidim za što bi tu išlo ikakvo lobiranje, komentirao je Marijan Kustić, protukandidat čelnika ličkih HDZ-ovaca Darka Milanovića pitanje je li točno da stranačka središnjica 'kupuje vrijeme' kako bi lobirala za njega gostujući u Dnevniku Nove TV

'Ajmo ovako, izbori su 9. rujna, ne znam kako se kupuje vrijeme kad sve ide po planu. Tako su i doneseni datumi održavanja izbora. Otkazani su izbori samo kad je u pitanju GO Gospić, za Županiju i predsjednika Županijskog odbora oni idu po planu. Ne kupuje se nikakvo vrijeme, ne vidim za što bi tu išlo ikakvo lobiranje. Isto tako, kad se govori o podršci središnjice i slično - ja imam podršku članova i članica HDZ-a s područja Ličko-senjske županije, to sam pokazao i potpisima koje sam prikupio za svoju kandidaturu', rekao je Marijan Kustić, protukandidat čelnika ličkih HDZ-ovaca Darka Milinovića gostujući u Dnevniku Nove TV.

Na pitanje zašto su izbori tri put odgađani rekao je kako je riječ o Gradskom odboru HDZ-a Gospića te da nije bio u njihovom povjerenstvu, ali koliko ima informaciju da su odgođeni jer se nisu mogli osigurati demokratski izbori. Rekao je da se prijetilo pojedinim članovima HDZ-a.

'Očito su imali prijetnje s raznih razina, ali definitivno, ono o čemu ja imam informaciju, jest da su izbori odgođeni upravo radi tih stvari', rekao je Kustić napominjući kako u HDZ-u Ličko-senjske županije žele provesti sigurne demokratske izbore, prvi puta po principu jedan član – jedan glas.

  • +11
Marijan Kustić Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Pritisaka svakako ima. Mislim da nije slučajnost ovo što se dogodilo gradonačelniku Grada Senja, gospodinu Rukavini, da mu je otpao kotač s auta', kazao je.

Na upit novinara na koga sumnja, na struju Darka Milinovića, odgovorio je: 'Mislim da nema potrebe da povezujem i govorim o nekomu. Tu su institucije koje će to istražiti, i nadam se da će ubrzo naći počinitelja svega toga'.

Dodao je i kako jako dobro surađuje s Andrejom Plenkovićem te svim ministrima u Vladi.

.