demokratsko pravo

Kušćević o prosvjedu u Splitu: Ne podliježite histeriji

12.04.2018 u 16:32

Bionic
Reading

Ministar uprave Lovro Kušćević izjavio je u četvrtak, komentirajući najavljeni prosvjed u Splitu protiv Istanbulske konvencije, da je prosvjed demokratsko pravo na kojem svi mogu izraziti svoje mišljenje, ali je bitno zadržati dostojanstvo i ne podleći histeriji.

‘Prosvjed je demokratsko pravo, neka svatko prosvjeduje, samo je bitno da zadržimo dostojanstvo, da ne podlegnemo histeriji jer nije manje vrijedan onaj koji je za Istanbulsku konvenciju od onoga koji je protiv ili obrnuto’, rekao je Kušćević novinarima uoči sjednice Vlade.

Upitan hoće li nakon toga ostati trajne podjele u HDZ-u Kušćević je odgovorio: ‘HDZ je snažna stranka, ima svoj svjetonazor od kojeg ne odstupa, pa ni u ovom slučaju’. Uvjeren je da će HDZ ‘nastaviti s uspjehom raditi za dobrobit Hrvatske’.

  • +25
Sva lica Lovre Kuščevića Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Kušćević također smatra da u Hrvatskom saboru neće biti izglasan opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić. ‘Nisam pratio raspravu, no uvjeren sam u ishod da Vlada radi dobar posao i da neće biti nikakvog opoziva’, rekao je.